ОБНОВЕНА: Първи кадри от Battlestar: Blood and Chrome

Краткото клипче ни показва първи кадри от продукцията, която мислехме за загинала.

Младият Адама

Съдбата на Battlestar Galactica: Blood and Chrome вече е ясна. Отдавна заснетият пилотен епизод ще се излъчи по Syfy като самостоятелен филм, а след това историята ще продължи да се разказва под формата на уебизоди.

Оказва се, че работата по епизода е завършила още през ноември 2011 – повече от година, след като 90-минутния пилот беше официално поръчан. Доизпипва се само саундтракът, дело, разбира се, на Беър МакКреъри. Забавянето е продължило толкова време (все още няма конкретна дата, но вероятно ще го дадат края на пролетта или лятото), защото от самата телевизия дълго са се чудили какво да си правят сериала-разклонение.

Всъщност, продуцирането на „Бойна звезда Галактика: Кръв и хром“ под формата на уебизоди е въплъщение именно на първоначалната идея, според която бяха предвидени само такива. В последствие натискът от страна на феновете накара Syfy да се замисли за нещо по-скъпо, поради което се стигна и до пилотен епизод за телевизията. В крайна сметка обаче, продуцентите решиха, че телевизионният сериал ще им излезе твърде скъпо и, що се отнася до следващите епизоди, се върнаха на първия вариант. Разбира се, ако уебизодите станат невероятен хит, нищо не пречи все пак разклонението да стане на телевизионен сериал – какъвто е случаят с „Убежище“. Двата сериала имат и още една прилика – снимат се изцяло на зелен екран. Преди разглобяването на сцените и декорите за „Бойна звезда Галактика“ през 2009 година, те са били заснети в детайли, а фотографиите пък са използвани за да се пресъздаде на компютър същата обстановка в предстоящото разклонение.

Минаваме на съществената част – миналия уикенд се състоя конференцията за фентъзи и фантастика Уандъркон. На единия от панелите д-р Кевин Грациер изнесе лекция на тема „Науката зад Battlestar Galactica“. В нея ученият разгледа научните истини и парадокси в сериала, а завърши с нещо наистина интересно – клипче с кадри от „BSG: Blood and Chrome“. Ето го и него:

Клипчето не може да се нарече трейлър, но ни дава поглед над новата продукция. Видът на вайпърите, бойните звезди и силоните само ни оставя по-гладни за още материали от вселената на „Галактика“.

От Syfy за „Blood & Chrome“:

Люк Паскалино и Бен Котън взимат участие в Battlestar: Blood & Chrome, чиято история се развива през десетата година от първата война със силоните. Докато войната между хората и създадената от тях раса от роботи е в разгара си на дванадесетте колонии, млад и неопитен пилот се включва в битката. Редник Уилям Адама, в началото на двадесетте си години и току що завършил Академията, бива назначен в един от най-мощните кораби на флотата – Галактика. Талантливият, но обичащ риска пилот, скоро се оказва водач на опасна строго секретна мисия, която при успех ще реши дългогодишната война в полза на хората.

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Мира
Pepper

Чакам с нетърпения да видя какво са измъдрили от сайфай. Все още имам опасенията, че ще е нещо не толкова добро, носещо името на галактика, за да прикотка верните фенове, но за сега кадрите изглеждат добре. Ако не става за гледане поне добрато новина е, че ще слушаме музиката на Беър МакКреъри 😀

Петя Ивайлова
petia84

и на мен този младеж не ми прилича на Бил Адама, но какво да се прави 🙂 – интересно дали ще намерят някой подобен да играе Тай – би трябвало и той да присъства във филма.

Петър Атанасов

Трейлърът е яко надъхващ! Лошото е, че май твърде многото компютърни ефекти ще го направят малко долнопробно (може би затова толкова бързо се сменят сцените), а Люк Паскалино ми е твърде нежен и сладникав, за да си го представя като Адама. И все пак да гледаме с оптимизъм – явно има достатъчно екшън, за да е интересно, а и пак ще повторя – трейлърът е много надъхващ 🙂

Петя Ивайлова
petia84

изглежда много добре – със сигурност ще гледам, макар че мистиката ще ми липсва.