Трейлъри за Rogue One, Fantastic Beasts, Under the Shadow, Hidden Figures

Подготвили сме ви кадри от два очаквани блокбъстъра и две интересни продукции, които вероятно ще минат незабелязано от масовия зрител.

Миналата седмица видяхме първия пълен трейлър за „Rogue One: История от Междузвездни войни“ и се оказа, че той бързо се е превърнал в един от най-популярните в интернет. Сега имаме нов, международен трейлър, в който сцените като цяло се повтарят, но има и един малък детайл от сюжета, който чак сега се изяснява – плановете за Звездата на смъртта са били откраднати от Гейлън Ерсо, бащата на Джин Ерсо, която ще е главната героиня в този филм. Това може и да не е много важно, но вече ни дава повече насоки за спекулации върху сюжета. „Междузвездни войни“ е сага, известна с поставянето на сложните семейни взаимоотношения в центъра на сюжета – дали няма да се приложи същия похват и за антологичните филми? За Джин Ерсо е известно, че тя живее сама откакто е тийнейджърка, което загатва за обтегнати отношения с баща й. Може би именно те ще бъдат във фокуса на Rogue One, за да дадат емоционален заряд на сюжета? Ще видим чак през декември.

 

Преди да отидем в далечната галактика обаче, ще разгледаме какви магии предлага Ню Йорк през 20-те години на миналия век, когато съществата от куфара на Нют бягат и започват да сеят хаос из мегаполиса. В трейлъра на „Фантастични животни и къде да ги намерим“, пуснат специално за Олимпийските игри, виждаме Нют да прави магии и да ги лови, с което вдъхновява всички ни да поискаме да бъдем магьосници. Мяркаме и Колин Феръл в няколко кадъра, в които изглежда заплашителен.

 

Сега ще предложим на вашето внимание два филма, които не се гласят за блокбъстъри, нямат огромни бюджети и едва ли ще стигнат до българските кина, но също изглеждат интересни. Единият е хорърът „Под сянката“ – дебют за родения в Иран режисьор Бабак Анвари. Сюжетът му се развива в Техеран по време на войната с Ирак. Съпругът на Шиде е изпратен на война и тя остава да се грижи за детето им сама. Депресията и изолацията, които следват за младата студентка, не са й достатъчни като проблеми – на всичкото отгоре върху дома й пада ракета, с която пътува зловещ джин. Филмът вече е бил показан на фестивала за независимо кино Сънданс, където критиците са се съсипали да го хвалят заради свежите хорър идеи и уместния социален коментар.

 

За финал – нещо, което не е фантастика, но е свързано с космоса. Знаете ли кои са Катрин Джонсън, Дороти Вон и Мери Джаксън? Не? Този филм ще ви разкаже за историите им. Без работата на тези математички САЩ щяха да са доста по-назад в космическата надпревара. Но те са се борили не само с почти невъзможните уравнения, но и с консерватизма на американското общество спрямо чернокожите жени през онези години. Ако ви е писнало от натрапена политическа коректност, не си пускайте следващия трейлър, но ако се интересувате от историята на тези, които остават „Скрити фигури“ в нея напук на всички трудности, дайте му шанс.

 

Rogue One: A Star Wars Story излиза по кината на 16 декевмри, Fantastic Beasts and Where to Find Them – на 18 ноември. Under the Shadow е купен от Нетфликс, който ще го пусне в САЩ на 7 октомври (у нас не се знае), а Hidden Figures ще тръгне по американските кина на 13 януари (има шанс да стигне и до нашите, тъй като се разпространява от 20th Century Fox, но още няма обявление).

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |