Форуми Книгите

Антология „За спасяването на света“ + ново илюстрирано издание

 • Автор
  Публикации
 • #24586
  КалКал
  Участник
  64 Replies

  Приятели,

  До 20 октомври 2013 г. Човешката библиотека копнее за корица на предстоящата антология „За спасяването на света“. Конкурсът е отворен към всички български художници. Пълните му условия ще откриете тук:

  http://choveshkata.net/blog/?p=3903

  „За спасяването на света“ е втората антология с българска фантастична проза в поредица „Човешката библиотека“. Антологията включва 48 текста с над 1000 страници обем; разгледайте съдържанието ѝ. По-ценното ѝ според нас обаче е, че всеки от текстовете е за важна тема: такава, която наистина вълнува автора, а оттам има и по-голяма вероятност да развълнува нас, четящите.

  („Свят“ и „спасяване“ ги разбирайте по най-широките и невъобразими начини. 😉 )

  За да достигнем до повече читатели, имаме нужда от помощта ви:

  1. С предварителни поръчки – особено ако искате хартиена бройка от антологията. Хартиеният ѝ тираж ще зависи изцяло от поръчките, които получим до края на октомври.

  2. С разгласа – сред вашите четящи приятели.

  3. С каквото друго се присетите. 🙂 Изданията и деянията на Човешката библиотека са обнощностни – те имат шанс (и смисъл) да се сбъдват само когато ги подкрепят читателите като общност.

  Всички подробности са тук (прегледайте и коментарите отдолу). За да ни улесните, моля пишете ни направо в сайта на Човешката.

  Желаем ви спасяване на света – по мъничко, но всеки ден.
  За екипа на Човешката библиотека: Кал:)н

  #25015
  КалКал
  Участник
  64 Replies

  Копнежът за корица на „За спасяването на света“ приключи с около 30 предложения от 12 художници.

  Търсенето на читатели продължава. 🙂

  #33323
  КалКал
  Участник
  64 Replies

  Приятели (:

  Днес се навършват осем години от началото на поредица „Човешката библиотека“.

  Навършва се и една година от първото издание на антологията „За спасяването на света“, тринадесетата книга в поредицата ни – и най-голямата, в повече от един смисъл. 😉

  Междувременно „За спасяването на света“ успя да порасне още. През ноември тя зае шесто място в класацията „Книгата, която ме вдъхновява“. А от февруари до октомври тече Копнеж за нейни илюстрации, специално за растящите художници.

  Сега, за празника, представяме новото ѝ електронно издание:

  http://choveshkata.net/blog/?p=5070

  Освен познатите ни илюстрации между разделите то включва и онези, истинските илюстрации към текстовете, които По-желахме от Копнежа.

  Като всичките ни е-издания, и това е без дигитални (DRM) защити. Разпространява се свободно на принципа „читателите плащат колкото и ако преценят“. Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, съставители, редактори, коректори, художници и оформители.

  Ако искате да зарадвате и четящите, и пишещите, заповядайте! 🙂 Имаме и възможност за пращане на приятели като подарък.

  Пак идват празници, пак Панаир на книгата.

  Този път ще ги изпреварим ли? 😉

 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.