Форуми Сериалите

Аватар:Последният повелител на въздуха – комикс и продължение

 • Автор
  Публикации
 • #24565
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Един от най-добрите анимационни сериали с фантастичен сюжет, които съм гледала. Няма да го представям – вярвам, че много фенове на фантастиката са чували за него покрай скапания филм, вдъхновен от него: „Последният повелител на въздуха“ на Шаямалан. Сериалът е нещо несравнимо по-добро и по-интересно, така че гледайте го, ако не сте,и забравете предразсъдъците от типа „това не е ли фалшива манга“ и т.н. .:))
  Наскоро излезе комикс, в който събитията се развиват непосредствено след финала – ето линк към първа книжка (теглете, докато още е законно;) ) : http://www.torrentdownloads.net/torrent/1653563703/AvatarThePromise1+cbr
  Освен това тази година ще излезе и втори сериал от поредицата – „Аватар:Легендата за Кора“ – все още няма точна дата, но според мен ще е хубаво, ако включите и двата в каталога на сайта.

  #24796
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Аз лично съм малко против включването на манга – има си по-големи сайтове с такава насоченост. Според мен ако и ние започнем да се занимаваме, само ще се изложим 🙂

  #24799
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Прав си, но аз не съм сигурна дали е правилно този сериал да се определя като манга – просто това определение „фалшива манга“ е любимо на критиците му.:)
  А всъщност той е американски, и си струва да се види, макар и детски – дори рейтингът му в ИМДБ е показателен – около 9, с над 26 000 гласа, което е много по-добре от „Войните на клонираните“, например.

  #24820
  МираМира
  Отговорник
  100 Replies

  Aватар е уникално детско/манга, гледах го преди няколко години и изключително много ми хареса. Ще прегледам комиксите с удоволствие, с надежда да забравя недоразумението, което беше филма.

  #24824
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  из нета вече има трейлъри на новия сериал за Кора – стилът на анимацията е същият, и изглежда много динамично, но вселената на сериала е станала прекалено модерна (имат влакове, журналисти и т.н.) и не знам дали ще бъде достатъчно интересен (освен това не съм сигурна дали ще има страхотни герои като Енг и Зуко). Във всеки случай до лятото сигурно ще излезе, и ще разберем. 🙂

  #24840
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Днес видях, че вече са излезли два епизода на „Легендата за Кора“ – все още не съм ги изгледала, надявам се да са добри!

  #24841
  МираМира
  Отговорник
  100 Replies

  Супер, веднага изгледах сериите и останах приятно изненадана. Всичко, което правеше Аватар чудесен сериал си е на лице, но този път е в HD 😀 .

  #24842
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Наистина е така – дано да развият интересна история нататък – с войната беше по-лесно, сега основната интрига ще е с този с маската…
  Радвам се, че еърбендерите са станали повече – щеше да ми е неприятно, да се окаже, че Енг е бил последният.

  #24843
  МираМира
  Отговорник
  100 Replies

  Еърбендърите не са ли само синът му и неговите деца? Катара май каза, че имала и още деца, но не каза да са еърбендъри. За това и на арената се биеха само вода, земя и огън. Този с маската ще се опита по да изтреби всички бендъри. Така го предричам :). Прилича ми на някой от огнените. Интересно дали има връзка със Зуко.

  #24846
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  да, но в храма на острова имаше още хора в оранжеви роби, предположих, че също са еърбендери, тъй като охраната беше облечена различно. мисля, че на арената нямаше от тях, защото са миролюбиви.
  Прочетох в ИМДБ, че Енг има още две деца, освен Тензин – момиче, което е повелител на водата (може нейните деца също да са еърбендери) и син, който не е повелител на елементите. За маскирания (в ИМДБ пише, че се казва Амон, но аз не съм чула такова нещо;) ) вече има ужасно много предположения – че е другият син на Енг, който завижда, или потомък на някой от познатите герои от предишния сериал – син или внук на Азула или Зуко, или самият Зуко (само защото носи маска – според мен е глупава хипотеза), или баща му, който евентуално е избягал от затвора, но това също е глупаво – трябва да е около 120 годишен.

 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.