Форуми Сериалите

"Доктор Кой" 8 – Един въпрос:

 • Автор
  Публикации
 • #30252
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Само от любопитство към феновете на сериала – прочетохте ли сценариите, и ако да – какво мислите за тях (без спойлери, защото вероятно от ВВС ще ни прокълнат)? 🙂

  #30253
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Не и не смятам да ги чета. И много се надявам никой да не ме спойлне 🙂 Но дай все пак линк, бих си ги свалил и бих ги прочел след като излязат епизодите, за да мога да сравня как изглежда на сценарий и как е реализирано на практика.

  #30254
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  При пиратите ги има и петте в един торент, даже с махнати „водни знаци“ – само пишеш Doctor Who на търсачката – един от последните, които излизат (пише си „изтекли сценарии 1-5“). Внимавай, да не изтеглиш направо пилотния, че и него го има… Всъщност съчувствам на телевизията и се надявам това да не повлияе отрицателно на сериала, но за мен беше изключително интересно.

  #30279
  Нед ЛасковНед Ласков
  Участник
  42 Replies

  Не бих ги прочел. Чаках толкова време – ще почакам още малко… не искам да се спойлна. И не разбирам защо някой би ги прочел.

  #32122
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Какво мислите за сезона дотук? На мен лично най-много ми харесаха първи и четвърти епизод, снощи гледах последния и най-накрая мога да кажа, че „Доктор кой“ отново ме зарибява. Въпреки че беше малко прекалено абстрактно и щеше да ми хареса все пак да има нещо по-съществено от това, което се оказа накрая. Но Доктора, с тези разсъждения и търсения много ми хареса в този епизод и най-накрая започва да ме печели истински. Дъската явно ще му бъде запазена марка, което е много добра идея 🙂

  #32315
  Григор ВасилевГригор Василев
  Участник
  13 Replies

  Почти всяка следваща серия е по-силна от предишната, с изключение на 3 и 5 🙂 4 и 6 бяха много яки!

  #32316
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Сезонът е добър; най-много ми хареса Listen, но мисля, че краят беше прекален. Последния също ми допадна; самият Капалди беше много забавен – значи и аз съм за 4 и 6 до тук 🙂
  Робин Худ беше малко дразнещ, но пък ми беше приятно да видя Том Райли (Леонардо) в тази роля – той дори каза нещо като „историята е лъжа“ (един от лайтмотивите на Демоните на Да Винчи) – интересно дали е било случайно?
  Не харесвам тая Митси – зловеща жена, предполагам, че ще се окаже някоя злодейка, но може и да греша)

  #37302
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Миси е много яка 🙂

  #37303
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  😀 Оригинална е; но присъствието и не е ли намек, че и Докторът може скоро да си смени пола? И тогава ще му казват Докторката (както Миси е Мistress – т.е. Господарката)?..

  #37308
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Съмнявам се да дойде скоро този момент, твърде голям риск е и твърде много фенове ще се отрекат от който и да е сценаристът в момента. Но съм сигурен, че все някога ще пробват, дори и да е за малко, както с Военния Доктор. Иначе на английски май няма дума за докторка, така че и това е спънка 🙂 Докато Мистрес добре пасна 🙂

  Аз се надявам поне да се опитат да дадат някакво обяснение на това как Даврос и Миси са живи. То ясно че в тия сериали никой злодей не умира (далеците и сайбърмените уж все се унищожават в края на историите си и после пак идват, пък никой не се старае да обяснява откъде са се взели този път), но поне да замажат с някакво обяснение ей така, да се знае, че не е от нищото 🙂 И да не прекаляват с Господарката, защото колкото и да е забавна, все пак е зла, а и много хубаво не е на хубаво.

 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.