Форуми SciFi.bg

Класирайте най-добри и най-лоши финали на сериали

 • Автор
  Публикации
 • #35512
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Хайде да видим какво ще се получи ако всеки изброи най-добрите и най-лошите финали на сериали, за които се сеща 🙂 Ще сложим само условие – финалът да е наистина финал, тоест, да е замислен като такъв, а не да става дума за спрян сериал, който свършва в нищото, просто защото сценаристите не са имали шанса да го приключат както искат.

  Към добри финали аз бих дал пример с „Лекс“, „Вавилон 5“, „Футурама“, „Смъртоносна битка (сериала – тук знам, че сигурно съм единствен :D), „Чък“, „На гости на третата планета“, колебая се за „Еврика“.

  Лоши финали за мен са „Досиетата Х“, „Изгубени“, „Истинска кръв“, „Мерлин“, „Бъфи – убийцата на вампири“.

  Тази година ще видим какво ще се случи с „Континуум“ и „Изгубено момиче“ 🙂

  Каква е вашата класация за най-добри и най-лоши финали на сериали? Просто избройте тези, които ви идват наум, и евентуално причина 🙂

  #35516
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Аз, както споменах, харесвам финалите на БЗГ и Изгубени. Допадат ми и на „Експериментът“, „Еврика“ (макар и доста пришпорен от обстоятелствата). Харесвах много „На гости на третата планета“, но очаквах, че Дик и учителката ще се оженят и за мен беше разочарование, че така и не се случи (в крайна сметка командирът им се ожени за дъщерята на хазайката, ако помня добре).
  Не харесвам края на „Мерлин“ – гледала съм само откъслечно (когато хвана нещо по телевизията), но последният епизод беше ужасен. Не харесвам и последния епизод на „Герои“ – знам, че ще има продължение, в което вероятно ще си представим, че събитията от този финал никога не са се случили, въпреки това го мразя. Между другото, (ако си спомням правилно) когато е сниман последният епизод на „Герои“, режисьорите са знаели, че сериалът няма да бъде подновен, така че той е замислен именно като финал. Финалът на „Стар Трек:Следващо поколение“ не е чак ужасен, но е някаква бъркотия (мисля, че беше за алтернативно бъдеще). Финалът на „Алф“ беше неочаквано неприятен; филмът, който е сниман след това не подобрява нещата – макар да е положителен, не участва нито един от актьорите от сериала..
  Не ми допадна и края на „Хранилище 13“, но не съм очаквала много от този сериал, така че е все едно 🙂

  #35518
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Сетих се за „Странното завръщане на Диана Саласар“ – хем е пример за приятен сапунен сериал с фантастични елементи (очевидно не е англоезичен), хем за отвратителен финал – 99% от сюжета е сън/видение.

 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.