Форуми SciFi.bg

Класирайте най-добрите неанглоезични сериали и филми

 • Автор
  Публикации
 • #35513
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Заглавието си казва всичко – на някои хора вече ни писва да гледаме само американски, канадски и британски продукции и търсим нещо по-различно. Кои са най-добрите филми и сериали, за които се сещате, които не са направени на английски.

  Недев вече изреди Akta Maniskor, Les Revenants, El Barco.

  Аз мога да допълня с филм – REC – много добър хорър със зомбита на испански!

  Сещам се за един норвежки филм, Trolljegeren (Ловци на тролове), но не бих казал, че е нещо, което заслужава да се слага в класация. В Iron Sky през половината време говорят на немски, но пак не бих го броил.

  Както виждате, списъкът е още малък, така че разчитам на вас да помагате 🙂

  #35515
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  „Десетото кралство“ (затворен един сезон; пише, че е мини сериал, но според мен са били готови да го подновят, ако рейтингът позволи) е англоезичен, но е копродукция на САЩ, Великобритания и Германия. Поредицата филми за Фантагиро (Италиански) в началото беше интересна, но последният филм е пълен боклук (страшно ми напомня за „Имало едно време“ по влошаването на качеството, а първият – по сюжета и пълничката Снежанка). „Майсторът и Маргарита“ (предпочитам книгата) ми харесва доста. Шведският за роботите не е лош, но признавам, че още не съм изгледала всички серии. За сега се сещам само тези – странно, сигурна съм, че съм гледала повече неамерикански фантастични сериали… „Тайнствените златни градове“(май беше френски) е много добър сериал, но е анимация – предполагам, че няма да искаш да го включиш.

  #35517
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  Смътно си спомням, че като малка гледах един френски сериал по Дюма (беше за френската революция и един от главните герои беше граф Калиосто(или Сен Жермен), който предизвикваше видения и правеше магии) – харесваше ми много, но дори не мога да си спомня името, за да го потърся и да го гледам пак… (като се опитам да търся по ключови думи в Гугъл, ми излизат някакви руски сериали)

  (допълвам си коментара) След като потърсих по-упорито из нета, съм почти сигурна, че сериалът, който споменах по-горе е „Графиня Дьо Шарни“, а магьосникът е Балзамо (граф дьо Калиостро). Има съвсем малко фантастични елементи (но ги има).

  #35596
  Ripcho
  Участник
  2 Replies

  Класиките на Тарковски – „Соларис“ и „Сталкер“, друга класика – „Човекът-амфибия“, „Иван Василиевич сменя професията си“ – култова комедия с фантастични елементи, детският сериен филм „Гостенка от бъдещето“. От по-новите – „Обитаемият остров“ на Бондарчук, „Вълкодав“, „Вой“, „Ние от бъдещето“, „Катерачката и последния от седемте Носители“, „Азирис Нуна“.

  #35597
  Nedev88Nedev88
  Участник
  32 Replies

  Vice Versa – френски сериал за едно момче, което има белег на ръката си и когато го потърка се превъща в момиче. Не е нещо кой знае какво, но ми беше забавен. Излъчваше се по БНТ преди 10-на години.
  Тринадесетият апостол – италиански фентъзи сериал. Засичал съм го по телевизията, но не съм му обръщал особено внимание.
  От филмите:
  REC – първите две части
  Chakushin ari (One Missed Call), Ju-on (The Grudge) – японски хоръри.
  За тези се сещам в момента.

 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.