Форуми Кино

Колко често ходите на кино?

 • Автор
  Публикации
 • #32124
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Любопитно ми е колко често давате пари, за да ходите на кино, а също и дали предпочитате 2D, 3D или 4D 🙂

  Аз ходя може би веднъж-дваж месечно, като си предпочитам старомодното 2Д. 4Д-то също е добро, когато филмът е тъп 🙂

  #32125
  МираМира
  Отговорник
  100 Replies

  В последно време само на IMAX ходя. На нормално кино от мнооооого време не съм ходила, ама за The Giver може да се жертвам

  #32178
  viktorialovesviktorialoves
  Участник
  10 Replies

  The giver е готин аз на д2 го гледах и пак беше страхотен:D
  Иначе на кино ходя винаги когато мога,три,четири пъти месечно,а при малко повече свободно време и повече…:D

  #32179
  viktorialovesviktorialoves
  Участник
  10 Replies

  Извинявам се че тук пиша,не е редно темата тук е друга,но не успях да намеря никъде отворена тема.Става въпрос за X-men последната част,future past.От онези дни ми се отвори възможност да го гледам,и нещо не разбрах в него.Мисля,че не съм изпускала част,но може някъде да съм пропуснала….
  Последният път в който гледах Чарлс,като възрастен беше когато Джийн го уби,а в тази серия във възможното бъдеще ъой беше жив….
  Искренно ви моля и ще съм ви вечно благодарна ако ми обясните защо така….
  Благодаря предварително и се извинявам още веднъж!

  #32185
  Станимир СтавревСтанимир Ставрев
  Участник
  15 Replies

  Здравей Виктория.

  Доста любопитен въпрос.
  Филмите по X-MEN са в следния ред:
  X-Men (2000)
  X-Men 2 (2003)
  X-Men: The Last Stand (2006)
  X-Men Origins: Wolverine (2009)
  X-Men: First Class (2011)
  The Wolverine (2013)
  X-Men: Days of Future Past (2014)

  Отговора който търсиш е засегнат леко в X-Men: The Last Stand, но в по-голямата си част разчита на спекулации и теории.
  Сцената след надписите в Last Stand показва, че Чарлс е жив. Тъй като е телепат, Чарлс успява да прехвърли съзнанието си в тялото на коматозен патиенц преди да бъде убит от Джийн Грей. Защо тогава виждаме актьора Патрик Стюърт, а не друг актьор? Възможен отговор е, че като телепат, той има способността да вкарва илюзии в съзнанията на околните. Не би било прекалено изненадващо ако той просто кара обикалящите го хора и мутанти да виждат като Патрик Стюърт, а реално тялото му да е на друг човек. Истината обаче е, че Сър Патрик Стюърт продава филма много успешно.
  Линк към сцената в youtube: https://www.youtube.com/watch?v=LnVoTt35Uw0
  Надявам се това обяснение да е достатъчно за да задоволи интереса ти. Трябва да се вземе на предвид, че оригиналната трилогия по X-Men излезна по време съвсем различно от сегашното. Тогава никой не си е представял, че може да има общи комикс вселени, мултимилярдни филми и прочие. Никой не си правеше труда да следи всичко до последната запетайка, както е сега, тъй като никой не приемаше жанра сериозно.
  Нещо друго което може да се забележи, че старите комикс филми не уважаваха първоизточника на героите (комиксите) и си позволяваха да правят каквото си поискат. Сега всичко се гледа под лупа и то до последния детайл.

  Истината е, че убиването на Професор Х е най-глупавото нещо което Fox са правили с X-men серията (както и целия филм X-Men Origins: Wolverine (2009))

  #32206
  Петър АтанасовПетър Атанасов
  Отговорник
  142 Replies

  Аз имам един въпрос и към Виктория – виждаш ли някъде възможност да отваряш ти сама нови теми в раздел кино? По принцип трябва да е възможно всеки да си отваря каквито теми иска. Не че е фатално, че си писала тук, просто питам, за да знам дали не е при нас проблемът 🙂

  #32207
  Петя ИвайловаПетя Ивайлова
  Участник
  122 Replies

  До преди 6-7 години ходех на кино много често (веднъж седмично или нещо подобно). В последно време почти не ходя (което, естествено не ми пречи да гледам филми). От една страна поради липса на време, от друга – кината по моловете са единствените, които останаха в града. Бях свикнала със старите и ми е някак неуютно – знам че не е добро оправдание, но така се чувствам. А и са прекалено скъпи като за нещо, което има безплатна алтернатива.

  Между другото, наскоро си зададох същия въпрос за Х мен (под статия с трейлър на филма – може би трябваше да отворя тема, но така или иначе си отговорих скоро…) – прегледах из нета и видях тази сцена. А също и някакви коментари по нея (във форум, не помня къде) – че на болничния картон пишело П.Ксавие, следователно пациентът в кома е близнак на професора, който поради някакви причини е претърпял злополука и е изпаднал в мозъчна смърт. Очевидно в резултат на същата злополука тялото на близнака е пострадало, затова професорът пак не може да ходи. Реакцията ми на всичко това е WTF ??!

  #32208
  viktorialovesviktorialoves
  Участник
  10 Replies

  Благодаря,Станимир за отговора.Задължена съм ти.ще изгледам всичко по хронология:DСъгласна съм с теб,отначалото правеха нещата малко през пръсти,но видяха,че поредицата е гледаема и наблегнаха върху детайлите.
  Благодаря още веднъж,имаш бира от мене:)
  Пепка,прощавай,че попитах тук,но не намерих от къде да отворя тема,влизам от телефон и най-вероятно за това не можах да намеря от къде да започна тема,извинявам се още веднъж,благодаря за разбирането и страхотния отговор!

  #32249
  Станимир СтавревСтанимир Ставрев
  Участник
  15 Replies

  Виктория, не се притеснявай дори и да пропуснеш нещо. За жалост старите филми са доста неточни и объркани.
  Ако искаш да навлезеш в дълбочина с X-Men, ще ти препоръчам анимациите или най-добрите комикси. Там е истинската красота на франчайза 🙂

  #32251
  viktorialovesviktorialoves
  Участник
  10 Replies

  Много ми е интересна историята за X men и обезателно ще проверя и анимацията и комиксите,благодаря ти: D
  И картофки към бирата:-D благодаря:-)

 • Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.