Нов филм по игра през юни 2011

Продуцентите са ангажирали цяла плеяда от известни на жанра актьори – Брайън Джей Смит („Старгейт Вселена“), Робърт Патрик („Терминатор 2: Денят на страшния съд“, „Досиетата Х“), Кейт Върнон (Бойна звезда Галактика), Гаред Дейвид-Лойд („Торчууд“) и др.

Американската телевизия Syfy и производителят THQ решиха да обединят усилията си, за да създадат телевизионен филм по видеоиграта Red Faction. „Red Faction Guerrilla“ е първата игра от поредицата. В нея главните герои са марсиански бунтовници, които въстават срещу политиката на Земята да експлоатира родната им планета за добив на ресурси.  Играта е сравнително сложна и богата на сюжет. Продължението „Red Faction Armageddon“ ще излезе през март тази година. То ще е по-традиционно и ще се концентрира върху битки с кръвожадни извънземни и по-прости нива. Изглежда THQ са поели риска да разочароват феновете си с опростяването на играта и сюжета, за да запълнят дупките в историята с направата на телевизионен филм.

Сюжетът на филма „Red Faction Origins“ ще се развива двайсет години след историята на първата игра, в края на която Алек Мейсън повежда Марсианските колонии към свобода. 10 години след успеха му, обаче, отмъстителните му врагове убиват жена му, отвличат дъщеря му Лайра и оставят следа в сърцето на брат й, Джейк Мейсън, до живот. Джейк е последният оцелял син на Алек и не губи надежда, че някой ден, някъде сред пустошта на Марс, ще намери сестра си. Това се случва в период, когато силен нов враг завладява планетата… а сестра му се бие на негова страна. Задачата на Джейк е да се бори срещу новия режим и да събере отново семейството си.

Историята, написана от Андрю Крайсбърг (сценарист и режисьор на епизоди от „Склад 13“, „Експериментът“, „Вампирски дневници“ и „Адвокатите от Бостън“), звучи достатъчно интересна дори за човек, който не е чувал за игрите, но за да подсигурят успеха на филма, продуцентите са ангажирали цяла плеяда от известни на жанра актьори – Брайън Джей Смит („Старгейт Вселена“), Робърт Патрик („Терминатор 2: Денят на страшния съд“, „Досиетата Х“), Кейт Върнон („Бойна звезда Галактика“), Гаред Дейвид-Лойд („Торчууд“), както и талантливи изпълнители извън научната фантастика като Тамзин Мърчант („Тюдорите“) и Дейвън Грей („Декстър“). Целта на филма е да опипа почвата за евентуален едноименен сериал.

Първоначално филмът е бил предвиден за март 2011, но поради забавяне филмирането му се е отложило за февруари тази година, а излъчването за 4 юни 2011.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
1 коментар

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Mohax87

Така като го гледам май е сниман в бг 🙂 може би в Кремиковци 😀 41 минута от филма се появявя Зара която играе проститутка :Д