firefly

Ще има ли още Firefly?

На 17 февруари Нейтън Филиън – голямата звезда и може би най-големия фен на сериала Firefly обяви, че с удоволствие отново ще влезе в ролята на капитан Мал Рейнолдс. Това всички го знаем, все пак Филиън беше глава на инициативата да спасим Firefly веднага след спирането на сериала. Оказа се обаче, че не само актьора иска сагата обратно в продукция. Двама от сценаристите на сериала подкрепиха изказването на Филиън и заявиха, че и те веднага биха се завърнали към екипажа на „Светулката“.Изображение с име: help

Всичко започна, когато журналист попита Филиън дали би се върнал в продукцията на Джош Уидън, ако от Fox си признаят, че са се издънили. Отговорът е следния:

Да. Да. Но ще разгледам много внимателно офертата на Fox. Ако спечеля 300 милиона долара от лотарията, първото нещо което ще направя е да купя правата на Firefly и да започна да го излъчвам по мрежата.

Ден по късно и сценаристите стъпиха напред.

Първо Хосе Молина, който в момента е продуцент на Haven пусна в туитър следния коментар:

Изображение с име: MolinaFireflyTweet

„Трябва да отбележа, че съм му казал, че ще оставя всичко което правя и ще го последвам.

Малко по късно и Джейн Еспенсън, която е работила върхо сериали като Caprica, Battlestar Galactica, Dollhouse и разбирасе Firefly отговори:Изображение с име: EspensonTweet

„И аз съм там, ако съм нужна.“

Дали към гласовете на тези тримата ще се присъединят и други актьори и сценаристи от сериала, които да успеят да вразумят Fox, ще разберем в идните дни.

Междувременно фенове, подтикнати от изказването на Филиън създадоха група във Фейсбук и сайт, които искат да му помогнат да откупи правата на сериала.

От много време около Firefly не се е вдигало толкова шум. Дали ще видим нови сезони или феновете ще останат отново разочаровани все още не се знае.

Ние от екипа на Българското СайФай Списание ще следим развитието на нещата и ще Ви информираме незабавно.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата