banner

Homefront – Домът е там където е войната

Годината е 2027. Светът, какъвто го познаваме, се разпада след 15 години икономическа криза и водене на многобройни войни за постепенно намаляващите естествени ресурси .

Изображение с име: hfsinfacebook

Гордата американска империя е срутена, с напълно разрушена инфраструктура и обезсилена армия. Осакатена от унищожителен EМП удар, Америка е неспособна да се противопостави на разширяващата се окупация от страна на новата ядрена сила Велика Корейска Република.

Изоставена от съюзниците си, Америка е пустинен пейзаж от празни градове и предградия. Превърнала се е в полицейска държава, където стадионите се използват за затвори, а търговските центрове за военни бази. Някога свободните американци сега са затворници или сътрудници или революционери.

Това е историята на Homefront – игра разработена от студиото KAOS и публикувана от THQ. Играта включва сингъл плеър и мулти плеър режими.

Историята на сингъл плеъра е написана от  сценариста на Апокалипсис Сега Джон Милиус. Създателите на Homefront са се стремяли към кинематографично преживяване центрирано около героите. Дизайнера на играта е споделил в интервю, че геймплея е вдъхновен от класиката Half-Life 2. Вие сте част от съпротивата и се борите за освобождението от тираничното робство.

http://www.youtube.com/watch?v=jS342LzK1Go

Историята в мултиплеъра се развива няколко години по-рано, когато американската армия все още воюва с войниците от Великата Корейска Република. Включва битки между 32 играчи и има налични превозни средства като танкове и хеликоптери.

Играта излиза в Европа на 15 Март.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата