На 12 Юли всички са поканени на „Танц с дракони“

На 12 Юли 2011 на книжния пазар в Америка ще излезе дългоочакваната пета книга от поредицата „Песен за Огън и Лед“. В нея ще видим както познати лица, така и могъщи нови сили борещи се за място в една разпокъсана империя.

На 12 Юли 2011 на книжния пазар в Америка ще излезе дългоочакваната пета книга от поредицата „Песен за огън и лед“. Номер 1 в класацията за най-продавани автори на „Ню Йорк Таймс“, Джордж Р. Р. Мартин отново ни пренася във вселената на епичната сага с книгата „Танц с дракони“. В нея ще видим както познати лица, така и могъщи нови сили борещи се за място в една разпокъсана империя.

След колосална битка съдбата на Седемте Кралства е несигурна – заобикалят ги нови и неизвестни заплахи. На изток Денерис  Таргариен, последния потомък на Таргариените, управлява с трите си дракона като кралица на град, построен върху руини и смърт. Но Денерис има хиляди врагове, много от които са тръгнали да я търсят.

Тирион Ланистър, за чиято глава има награда, също търси Денерис, но новите му съюзници не са това, за което се представят.

Междувременно Джон Сноу, 998-мият командир на Нощната Стража, ще се сблъска с най-голямото предизвикателство. Срещу него ще се изправят могъщи врагове, които ще дойдат и от двете страни на Стената.

Горчиви конфликти ще се възродят, приятелски предателства ще бъдат извършени, разбойници и свещеници, войници и граждани, благородници и роби ще се сблъскат с непреодолими препятствия. Някои ще се провалят, други ще израснат със силата на тъмнината. Но във времена на покачващо се безпокойство, пътищата на съдбата и политиката ще доведат до най-великия танц.

С дата за издаване през  лятото, се надяваме книгата да се появи на българския книжен пазар през есента, но засега няма официална информация. Книгата „Танц с Дракони“ е пета от общо седем обявени. Следващите две книги ще бъдат озаглавени „Ветровете на Зимата“ и „Мечта за пролет“.

По сагата от 17 Април тръгва и сериал със заглавие „Игра на Тронове“

Защо се забави толкова много тази книга и какво казва авторът на феновете си, вижте в интервюто, което проведохме с него през Септември 2011.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
10 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Tiana

Хаха, да…

Мира
Pepper

Се едно е мухлясала…

Tiana

Ето корицата – http://fantasylarpcenter.com/images/61989.jpg . 🙂 По-грозна е (по личното ми мнение)…

Петър Атанасов

Излезе някъде през ноември, корицата е почти същата.

boyan

на бългаски танц с дракони излязла ли е ? колкото до поредицата ,мога да кажа само че е шедьовър .но на такава драма не бях попадал .ИНАЧЕ в мен се е заложило едно такова чувство ,че май на автора му доставя удоволствие да трепе положителните герой :DD .в интерес на истината безкрайно интересно четиво са книгите и колкото и обемисти да изглеждат за има няма месец ги излапах 🙂 изобщо не изтече много вода тъй да се каже .надявам се поне мартин да не реши да свети маслото на бриен 🙂 . .