Супер 8

Супер осмица

Стивън Спилбърг продължава да радва с нови заглавия за 2011. Годината се очертава като богата и като предложения от жанра и като проекти на хитовия продуцент.

Изображение с име: Супер осмицаСякаш са малко проектите на Стивън Спилбърг за тази година. Човекът явно няма умора, защото „Супер осмица“ е поредното супер предложение от продуцента за феновете на жанра. Тук обаче му помага и друг гуру на хитовете. Super 8 е режисиран и написан от Джей Джей Ейбрамс (J. J. Abrams), създателят на „Изгубени“ (Lost), „Наричана още“ (Alias), „Експериментът“ (Fringe).

Историята на филма се развива през 1979 година, когато деца, снимайки филм за зомбита, стават свидетели на влакова катастрофа. Оказва се, че влакът е имал опасен товар, защото скоро след инцидента в градчето им започват да се случват странни неща и да изчезват хора. Докато разследва мистерията, шерифът на градчето се натъква на ужасяваща истина.

В една от главните роли ще видим Кайл Чандлър, известен у нас като Гари от „Утрешен вестник“, а в друга – малката Ел Фанинг, сестра на небезизвестната Дакота Фанинг от „Отвлечени“ и някои от филмите по „Здрач“. Самата Ел, по-малката сестра, също има впечатляващи участия – предимно като по-малки версии на героините на Дакота, но и със самостоятелни появявания в сериали като „От местопрестъплението: Маями“, „От местопрестъплението: Ню Йорк“, „Престъпни умове“.

Критиците зад океана с нетърпение очакват излизането на „Супер осмица“ по кината, въодушевени от комбината на двама от големите творци на Холивуд. Някои от тях дори прогнозират оскари за филма, базирайки очакванията си само на трейлъра и имената на Спилбърг и Ейбрамс.

http://www.youtube.com/watch?v=tCRQQCKS7go

Изображение с име: Супер 8

Енигматичното резюме на сюжета е в типичния стил на Спилбърг и Ейбрамс. Високото ниво на мистериозност в него обаче не се харесва на маркетинговия екип на Парамаунт Пикчърс, поради което членовете му се решават на интересна стратегия. За по-наблюдателните фенове, маркетолозите включват в трейлъра на филма кадър на лента, върху която е изписан интернет адрес. Тя се показва за части от секундата, но зоркото око на феновете е успяло да хване тази странна подсказка. Сайтът, изписан на лентата, е http://www.super8-movie.com/editingroom.html, като на него могат да се гледат откъслечни сцени с учени, провеждащи биологични експерименти, вероятно върху чудовището/извънземното/съществото от филма, като лабораторията им поразително прилича на обстановката в бункерите на инициативата Дарма от „Изгубени“.

В Австралия филмът ще види бял свят на 9 юни 2011, а в САЩ на 10 юни. Премиерата в родните киносалони вероятно ще бъде на 17 юни.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата