Алфа - първата буква от азбуката на имитацията

Syfy вади още един сериал от конвейра

Поредно копие на „Герои“ ще бъде показано този юли. За да има и нещо качествено, телевизията ще върне Хранилище 13, Еврика и Хейвън за нови сезони през същия месец.

Кризата в творчеството на отсрещния континент явно достига застрашителни размери, защото напоследък сериалите стават все по-еднотипни в опитите си да спечелят, имитирайки силните страни на тези преди тях. По всичко личи, че такъв сериал ще бъде и „Алфи“, който се очаква да започне излъчването си през юли тази година с общ размер от 11 епизода.

Сюжетът: Отдел 8 на Националната Агенция по Сигурността на САЩ трябва да разследва мистериозното убийство на свитедел в заключена съдебна стая. Воденият от Д-р Лей Розен екип има един основен приоритет – да намери и оцени заплахата от „алфите“ – хора със свръхестествени способности, породени от аномалии в мозъчните им структури. Към Розен се присъединяват четири такива алфи – напълно функционален аутист със способност да обработва повече информация от компютър, бивш агент на ФБР със сила, помагаща му в опасни ситуации, красавица със способността да променя мислите на хората и православна еврейка (?) със силата да чупи стъкло с шепот. Тези сили обаче идват с определена цена – аутистът е с акъл на дете, агентът има проблеми с озаптяването на агресивността си, красавицата няма как да разбере как наистина се чувстват хората около нея, а еврейката е с принудителен обет за мълчание. Четиримата помагат на Розен в опазването на националната сигурност, а в замяна той ги учи да контролират силите си. Не след дълго групата разбира, че за убийството в съда е отговорен друг алфа, човек който може да си присвоява чуждите способности и очевидно има за цел да им създаде много проблеми.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Може би не е шокиращо, че създател и основен сценарист за Alphas ще бъде Зак Пен, сценаристът на последните два филма за Х-мен. Актьорите, които ще виждаме всяка седмица в сериала, са тотално неизвестни. Някой да помни Heroes, Painkiller Jane, Push и останалите 100 сериала, които се резюмират с почти същите изречения? Всъщност точно на техните фенове разчитат продуцентите, с идеята, че същите ще са и тяхната публика.

Все пак телевизията ще отсрами месеца със завръщането и на трите си хитови сериала – Еврика, Хранилище 13 и Хейвън. Последният също има доста подобна сюжетна арка, като едновременно прилича и на първите два. Това обаче явно не пречи нито на единия да увеличава фенбазата на телевизията си всяка година. Syfy също така обяви, че отново ще има предколедни епизоди за Warehouse 13 и Eureka.

А ако се уморите от гледането на едни и същи сериали с различни герои, винаги можете да се обърнете към другите изкушения, които жанрът ще предложи тази година – тези на Стивън Спилбърг например.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата