Апокалипсис

Холивуд се готви за Апокалипсис

Нездравословна мания по презапасяване с неща от първа необходимост за оцеляване при евентуално бедствие се наблюдава сред американските звезди. Дали и те, като нас, не са гледали твърде много апокалиптични сериали?

Изглежда сюжетите от историите за края на света объркват умовете на актьорите в тях дори повече, отколкото на зрителите си. Последната мания в Холивуд е да се запасяват за Апокалипсис. Звездите харчат хиляди долари за оборудване, с което да оцелеят в евентуална катастрофа. Най-фрапиращият пример засега е Аштън Къчър, който наскоро Изображение с име: Холивуд се готви за Апокалипсисси купи фенери, инструменти, вода, пакетирани храни и други неща от първа необходимост за 4000 долара. Магазинът, от който е направил покупките, специализира в продажбите на точно такива неща, от които би се нуждаел човек по време на природна катастрофа. Продавачът го описва като „обсебен от идеята за земетресение или масови безредици“. Интервюиран от списание за фитнес, Аштън признава, че скорошната му мания по фитнеса идва не от желание да изглежда добре – а да е готов за евентуален апокалипсис. „Не се иска много, за да полудеят хората“ – прогнозира той, шокирайки репортерите в списанието. – „Само си представете колко много залагат хората на електричеството, на интернет… Отнемете им тези неща и ето ви бедствие“. Аштън е доволен и от фитнес инструктора си, който му предлага специална Армагедон програма. Репортерите не са разбрали мнението на половинката на Аштън – Деми Мур, за манията му, но ако не друго, поне е спокойна, че има кой да я спаси.

Манията не е обхванала само пича, изгубил колата си. Други холивудски звезди, които демонстрират прекалена предпазливост, са Кийфър Съдърланд („24“) и Леонардо Ди Каприо („Титаник“, „Плажът“), имащи цели килери само за такива вещи в домовете си.

Изображение с име: Холивуд се готви за АпокалипсисМоже да се подиграваме, но декември 2012 наближава и тогава не се знае кой ще се смее последен. А с все по-честите земетресения, цунамита, бури, пожари и т.н. природни бедствия, прогнозата на маите изглежда все по реална.

За хората като нас, които не разполагат с 4000 долара за запасяване с неща от първа необходимост, остава утехата да гледаме апокалиптични сериали („Джерико„, „Ангел на мрака„, „Падащи небеса„, „На повърхността„, „Къща за кукли„, „Живите мъртви„) и филми („Атакувай блока„, 2012, Зомбиленд), или да играем апокалиптични игри като „Homefront„, за да можем, ако не друго, поне да се учим как да реагираме на ужасяващи бедствия 🙂 А какъв по-добър начин да научим за тези произведения от редовното четене на //scifi.bg??

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата