Калан и Ричард се завръщат

Новият роман за Калан и Ричард ще бъде издаден на 16 Август след редица отлагания.

„The Omen Machine“ е поредният роман, който ще проследи приключенията на Майката изповедник Калан Амнел и Търсача на Истината Ричард Рал.  Излязлата през 2007 „Изповедник“ се считаше за последната книга за Калан и Ричард, като авторът Тери Гудкайнд обяви, че ще се занимава със странични проекти.

На 2 Април 2010 тази информация беше опровергана, след като в YouTube беше качен трейлър, промотиращ нов роман за Калан и Ричард, който да бъде издаден през Февруари 2011. Във форума на автора беше потвърдено, че историята ще се развива непосредствено след действието в „Изповедник“. През Февруари книгата беше отложена за 19 Юли, а преди няколко дни Гудкайнд обяви във фейсбук, че датата се изтегля за 16 Август със следния пост:

 

Не съм щастлив да обявя, че издателят ми премести датата на излизане на „The Omen Machine“ за 16 Август. Признаци за невероятно голямо търсене породиха страх от недостатъчно бройки. Издателят ми искаше да се увери, че всеки който иска, ще може да се сдобие с копие. Въпреки че съм разочарован от забавянето, прекрасно е да знам колко сте развълнувани да прочетете новия роман за Ричард и Калан. Благодаря ви за ентусиазма и подкрепата.

 

Все още не се знае дали „The Omen Machine“ ще бъде част от „Мечът на Истината“ или ще постави старт на нова поредица в същата вселена.

Книгата ще бъде 608 страници ето и резюмето й:

„Инцидент води до откриването на мистериозна машина, която е лежала скрита дълбоко под земята безброй хилядолетия. Машината се пробужда и започва да предсказва незначителни събития.  Поличбите се оказват невероятно точни и дори още повече зловещи. Докато Зед се опитва да унищожи зловещото устройство, машината предрича събитие с големи последствия, в което участват Калан и Ричард и което не може да бъде спряно. Катастрофата наближава и машината разкрива, че може да се предотврати – но на огромна цена. Животът на Ричард, Калан и всички около тях ще бъде силно разтърсен…“

Няма информация кога книгата ще излезе на българския книжен пазар.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Мира
Pepper

Лично на мен като голям фен на поредицата книгата не ми хареса. Остава само надеждата, че следващите ще са доста по-добри.

jasmia

Дано я преведат по-скоро вече нямам търпение да я прочета и разбира се дано е невероятна както предшествениците си 🙂

Петър Атанасов

Абе чаровни са си и самите актьори, особено Калан. Сега, за Ричард наистина можеха повече да се постараят, но и с него се свиква. Всъщност аз първо гледах сериала и после прочетох първата книга, през цялото време си представях героите като актьорите от сериала и нямах някакви проблеми да ги адаптирам 🙂

Sol

Голям фен съм на книгите на Т. Гудкайнд. Много ми е странно как можете да харесвате актьорите на главните роли (Ричард, Калан), като и двамата имат толкова посредствена визия (на фона на това, коета се описва в книгата). Особено ми е много труден за преглъщане това „КЬОСЕ“ Ричард. Не знам кой е правил кастинга на артистите, но…..явно не е чел книгата, или има много посредствена фантазия. Доколкото разбрах режисьор е самия Тери Гудкайнд и се чудя как е одобрил такъв смешен Ричард. Единствения, който е що-годе в образ е Зед. А пък за Мрачния Рал – думи нямам!!!!!!!!

Мира

Калан е добър избор, но Ричард е под всякаква критика. И през двата сезона на Легендата за търсача не можах да свикна с него.

Дано я екранизират, и дано актьорите останат същите. Не знам как бих преглътнал друга актриса в ролята на Кейлън.