Rise of the Planet of the Apes

Обидени горили ще превърнат Земята в планета на маймуните

„Възходът на планетата на маймуните“ ще разкаже за експериментирането върху горили, които стават свръхинтелигентни, освобождават се от лабораторията и превземат Сан Франциско.

Изображение с име: Обидени горили ще превърнат Земята в планета на маймунитеНов поглед над историята от многобройните филми с подобно заглавие ще ни се предложи на 5 август тази година. За разлика от повечето от тях обаче, тук действието няма да се развива на планета, където маймуните са на върха на хранителната верига, а на нашата собствена Земя. „Възходът на планетата на маймуните“ ще разкаже за учени, които експериментират върху горили, като ги правят интелигентни. Последствията от опитите им обаче се обръщат срещу тях, когато горилите се освобождават от лабораторията и превземат Сан Франциско.

Сценаристи и продуценти са Рик Джафа и Аманда Силвър – двамата досега все са работили заедно, но опитът им е твърде скромен и неизвестен. Режисьор е Рупърт Уайат, чийто предишни изяви също не могат да се похвалят с многобройност или слава. Джеймс Франко („Спайдърмен 1, 2 и 3“), Том Фелтън („Хари Потър“), Фрийда Пинто („Беднякът-милионер“), Брайън Кокс („Троя“, „Самоличността на Борн“, „Превъзходството на Борн“, „Смело сърце“), Джон Литгоу („На гости на третата планета“, „Декстър“), Тайлър Лабин („Жътварят“, „Тъкър и Дейл срещу Злото“), Дейвид Хюлет („Старгейт: СГ-1„, „Старгейт: Атлантида„), Тери Нотари („Аватар“, „Планетата на маймуните“, „Х2“, „Супермен се завръща“) съставляват актьорския състав, на чийто плещи пада тежката задача да спасят филма от забвение. В крайна сметка не баналната история, нито досадните маймуни, биха ме накарали да гледам филма, а именно добре подбраният кастинг – актьори, които вероятно са взели сериозни суми, за да се съгласят да участват в подобен проект. Щеше да ми е лесно да го разбера, ако филмът се очертаваше като комедия или пародия, но ако се съди по трейлъра, очевидно се взима насериозно:

http://www.youtube.com/watch?v=4VYND6tK5ho

„Възходът на планетата на маймуните“ ще бъде по киносалоните на 5 август тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата