Ще продължи ли Ридик хрониките си?

Работи се по трети филм за супергероя Ридик.

Lionsgate, Дейвид Туои, създателят на „Пълен мрак (Pitch Black)“ и „Хрониките на Ридик (The Chronicles of Riddick)“, и Вин Дизел – актьорът, въплъщаващ самия Ридик, ще работят по трета част от поредицата – „Ридик“ (да, просто Ридик – явно вече ги мързи да измислят и нормално заглавие). Бюджетът на новия филм се очаква да бъде подобен на този на първия, което ще позволи рейтинг R (такъв се дава на филмите с изобилие от кървища и голота). Туои обещава филм, развиващ се на бързи обороти и изобилстващ от готини специални ефекти.

Като резюме на сюжета е отпуснато следното:

Предаден от собствения си вид и изоставен на опустошена планета планета, Ридик се бори за оцеляване срещу извънземни хищници и става по-силен от всякога. Скоро, ловци на глави от цялата галактика се впускат в преследване на Ридик, но се оказват само пионки в голям и сложен план за отмъщение. Получил на тепсия враговете си, Ридик отпуска мощна вълна от безжалостно отмъщение, след което зе завръща на родната си Фюрия, за да я спаси от унищожение.

Имайки предвид абсурдния край на Хрониките, тълкуванието на това резюме е трудно. От кого е предаден Ридик – от хората, от фюрианците, които уж са измрели, или от некроманците, чиито крал стана той в края на предишния филм? Как така планетата е хем опустошена, хем бъкана с извънземни хищници? Колко по-абсурдно силен може да стане Ридик от това, което вече е? А Фюрия не беше ли вече унищожена в началото на историята? Изглежда новият филм ще бъде също толкова изпипан сюжетно, колкото и предшественика му. Все пак и „Пълен мрак“, и „Хрониките на Ридик“ намериха повече от достатъчно фенове сред зрителите, което със сигурност ще избие разходите за третия филм. А кой знае – може и недоволните от Хрониките, като мен, да бъдат приятно изненадани? Може дори да му измислят свястно име? Първо обаче преговорите между големите клечки трябва да се финализират, тъй като нищо не е сигурно докато не получим потвърждение за започване на филмирането и за официална дата на излизане. Въпреки че понякога и това не стига, за да сме сигурни, както например при Джос Уедъновата „Вила в гората„.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

... Все тая....

Впрочем и сагата „Междузвездни войни“ не излезе в правилен ред .. ако сте забравили! първите емизоди всъщност бяха 3ти,4 и 5ти от поредността на сагата. Едва по късно Спилбърг напраави и първите 3. И все-пак предизвика фурор!

... Все тая....

Киното е предимно въображение. Играта на актьора, както и всички останали ефекти просто спомагат да бъде предадена по реалистично историята. Учудва ме, че хора със статус като вашия, си губят времето като пишат подобни статийки и задават толкова елементарни въпроси и не могат да им отговорят!
Ще ги подредя по мое усмотрение:
Как така можело на опустошена планета да има хищни зверове!?
Как унищожена планета в един момент се оказва че все/още не е!?
Това са „хроники“ – Литературно произведение, което наподобява излагането на събития. Летопис. Не е строго задължително да бъдат в определена последователност. Особено ако историите са самостоятелни, свързани само с един фактор. Могат дори да не се посочват конкретни времена, дати и факти. Просто някога, накъде, някой е направил нещо. От рода на …. Имало някога, едно време …. като в приказките! Те самите са хроники.
Та и Хрониките на Ридик (всички филми от сагата)…. те са като една съвременна фантастична приказка.
В нашия случай, факторът който свързва отделните събития, това е главния герой, Ридик. Сагата разказва за събития от неговия живот, случили му се някога във времето. На всичко отгоре и жанра е фантастика! Може-би пътуване във времето дава обяснение на някои от въпросите зададени по горе. Например как и кога е унищожена Фюрия. Все пак на нас не ни е известно колко раси има в онзи свят, какви научни открития и постижения са направили и пр. Та ние дори не знаем каква сила движеше корабите на некромантите както и каква бе силата на краля им. Някои ще кажат: „да това са фантасмагории“ и ще са прави! Но това е то фантастиката. Така че картината не ни е съвсем ясна. А относно унищожението на Фюрия, това не означава точно че е затрит видът му, нали така !? Фюрия може и да е била колония, на която неговия вид е живя. Също така „Унищожение“ е много относителна дума! Може да значи всичко, че планета я няма или че просто вече не е годна за живеене. Но дори и в този случай, не значи че остатъците от обитаващи я доминиращ вид, не са мигрирали на друга планета.
Въображението дава хиляди възможности за обяснение.
Новия филм който ще излезе, само потвърждава казаното от мен. Ридик е заточен на опустошена планета, един вид пак унищожена „Как така обаче на опустошена планета все/пак живеят чудовища!?“ Ами от къде да знам!? 😀 може би са като нашите хлебарки, приспособими. И след като доминиращия вид е бил елиминиран, те да са новият доминиращ вид. Само че Ридик със сигурност няма да ви звънне по телефона и да ви даде обяснение за това, или пък да ви каже да си включите въображението, понеже разчита на че опцията ви „по подразбиране“ работи.
Относно това от кои негови хора е предаден, предлагам да изчакаме да видим!
А за абсурдната му сила …. не се знае какво е имал предвид автора. Но моето мнение е, че духовната сила е най мощната,няма граници. И като такава обслужва физическата и моралната. Не веднъж в историята на нашия свят е имало случаи в които хора слаби физически са имали постижения които силните физически не са могли. Но! Пак казвам, ще поживеем ще видим. 🙂