Свещеник

Вампирско кръщене през май

Преди време Свещениците са спасили човечеството от вампирите, но днес са просто забравени ветерани. Един от тях трябва да продължи борбата, за да спаси племенницата си.

Изображение с име: Вампирско кръщене през май
Промоционалният плакат, показващ как Пол Бетани и Маги Кю напускат последния град на човечеството, за да се борят с вампирите. Филмът ще бъде издаден и в 3-д формат.

Priest ще развълнува любителите на постапокалиптични вампирски истории около 13 май, когато официално ще излезе в кината почти по целия свят. Зрелището ще проследи историята на свещеник, чиято племенница е отвлечена от ужасяващи вампири (нарочно казвам ужасяващи, за да ги разгранича от онези миловидните от „Здрач“, които блестят във вълшебни цветове като излязат на слънце). Свещеникът иска да тръгне след вампирите, за да спаси племенницата си, но Църквата не му позволява. Тя ръководи последния град убежище за човечеството и държи Свещеника да не всява смут с напускането си. Той пренебрегва заповедите и тръгва да треби вампири заедно с гаджето на племенницата си, изиграно от Кам Гигандет („Пандорум“). Междувременно Църквата праща отряд след него, част от който е Маги Кю („Никита“ 2010). Лошият пък ще бъде Карл Ърбан, познат ни от „Властелина на пръстените“, „Стар Трек“, „Хрониките на Ридик“ и др. Самият Свещеник ще е Пол Бетани, познат ни като Архангел Михаил от „Легион“ – филм, на който се надяваме „Свещеник“ да не прилича, защото все пак обичаме да има и някаква логика в сюжета. Новината, че идеята е взета от корейски комикс, не предполага особена задълбоченост, но все пак надеждата умира последна.  Режисьор на лентата е Скот Чарлз Стюарт, отговорен за горепосочения „Легион“, но с богат опит в специалните ефекти („Железния човек“, „Блейд“, „Карибски пирати“, „Хари Потър и огнения бокал“, „Джурасик парк: Изгубения свят“, „Марс атакува“ и др.)

http://www.youtube.com/watch?v=stAfEDSosXc

Твърде много време отнема да се появи този филм, като се има предвид, че по него се работи от 2005. Смени на сценаристите, промени в графика на компанията за другите й филми, превръщане в 3Д и маркетингови въпроси отлагат премиерата до 13 май тази година. Поне това е дало време да се приложи и един нетрадиционен маркетингов похват. Освен този трейлър, Скрийн Джемс (компанията зад филмите „Заразно зло“) са прибегнали и до друг, по-необичаен начин за промотиране. Наемат Дженди Тартаковски (аниматорът на „Самурай Джак“), за да направи анимационно филмче, предистория на „Свещеник“. Само по себе си, клипчето е интересно, а и върши много, за да спечели феновете на комикса и за филма. Маги Кю представя клипчето, а в края се прави преход от анимацията към кадри с реалните актьори. Оригинално, клипчето е пуснато във фейсбук и изисква да се „хареса“ филма, за да се гледа, но кой не би предпочел да го гледа направо в ютюб?

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата