1 коментар
mortal-kombat

Яки брутализми в "Смъртоносна битка 9"

Новата игра излиза на 21 април. В нея ще има повече история, а геймплеят е разработен в 2.5-Д.

Изображение с име: Ed Boon, Warner Bros - Mortal Kombat 9Съвсем скоро излиза „Смъртоносна битка 9“, поредното изкушение за феновете на битките, кървавите магии и фаталните завършеци за противника. Тази част е първата, която ще бъде издадена под знака на Уорнър Брос. Компютърна версия няма да излиза засега, макар Ед Буун, създателят на цялата Вселена, да планира такава в близко бъдеще, по примера на Street Fighter IV. Вместо това играта ще може да се играе на Play Station 3 и Xbox 360.

Историята започва след събитията в „Смъртоносна битка: Армагедон“, когато Шао Кан побеждава Рейдън и завзема Земното Царство. Рейдън обаче успява да прати съобщение до себе си в миналото, периода на първите 3 игри. Знаейки какво предстои, Богът на мълниите се опитва да предотврати апокалиптичното бъдеще. Ед Буун обещава, че за разлика от предишните предложения, които пренебрегваха историята, за да се концентрират върху битките, тази игра ще отдаде повече внимание на сюжета. Един от най-добрите елементи на играта, които я отличават от останалите, фаталититата (бруталните начини, по които победителят убива победения), също е получил повече внимание – всеки герой има по няколко различни кървави специалитета. Възможностите за избор на боец ще бъдат около 26. „Ако имате любим герой от първите 3 игри, вероятно ще го видите и в тази“ казва Ед Буун.

Смъртоносна битка включва 3д графики, но геймплеят е базиран основно на двуизмерна равнина (така нареченото 2.5-Д). Разработчиците казват, че това е първата игра, която правят под подобна форма, в усилие да създадат геймплей, подходящ за старите и по-отдадените фенове на поредицата, но да задоволи претенциите и на новите, както и на феновете на бойни игри попринцип.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Играта се радва на голям интерес зад океана, но ние знаем, че много нейни фенове има и в България. Премиерата за САЩ е 19 април, Австралия – 20 април, Европейския Съюз – 21 април.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата