Да не се страхуваме от тъмното? Да, бе, да!

Въпреки че заглавието на предстоящия филм казва „Не се страхувай от тъмното“, ние знаем по-добре – страхувай се и още как!

С излизането на „Конан варварина“ и новите епизоди на „Торчууд“, „Истинска кръв“, „Еврика“, „Хейвън“ и „Хранилище 13“, Август далеч не се очертава като скучен за жанра месец. Но ето, че има още един повод да го очакваме – на 26.08 излиза „Не се страхувай от тъмното“.

Трейлърът говори за две неща – първото е, че очевадно трябва да се страхуваме от тъмното, а второто е, че филмът е обещаващ. Всъщност, той е римейк на същата история, реализирана през 70-те години. Художникът на комикси Трой Никси дебютира на режисьорския стол и явно се възползва максимално от скромния бюджет за филма, за да го направи стилен визуално, доста страшен и със стабилна доза съспенс. Очевидно за ефективността на похарчените средства е помогнал и опита на продуцента Гилермо дел Торо, който списва и сценария, заедно с Матю Робинс. Сюжетът се върти около малко момиче (Бейли Мадисън, която макар и 12-годишна, има над 25 участия, включително и поява в „Терминатор: Хрониките на Сара Конър“), което намира ужасяващи същества, обитаващи дома на баща й (Гай Пиърс от „Мементо“, когото ще видим още и в „Прометей“) и новата му приятелка (Кейти Холмс от „Батман: Началото“). Не звучи особено заплетено, но и не е нужно, ако ужасите са направени както трябва.

Както явно е нормално за повечето филми – излизането му е бавено няколко пъти, като последната очаквана дата е 26 август. Също, както повечето интересно изглеждащи филми, не е ясно, дали ще дойде на същата дата в България, а и дали въобще ще дойде. Сигурен съм, че оправният българин все ще намери начин да го изгледа, а ако се съди по трейлъра и въодушевлението на чуждестранните критици, гледането ще си заслужава.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |