Starz

Още книги оживяват на телевизионния екран

Американският канал starz ще адаптира за програмата си 2 книги от научната фантастика. „Twilight Eyes“ на Дийн Кунц и „Personal Effects: Dark Art“ на Дж. С. Хътчинс са романите, които ще се разиграят в телевизионен вариант.

Изображение с име: J. C. Hutchins - Personal Effects Dark ArtВ опитите си (и то доста успешни досега – за справка – „Спартак: Кръв и пясък“ и „Торчууд„) да се наложи като модерна и гледана телевизия, американската Starz ще се заеме с продуцирането на два нови сериала. И двата ще са по книги (както е модерно напоследък – за справка – „Дневниците на вампира„, „Истинска кръв„, „Игра на тронове„), като и двете звучат интересно.

Първият проект ще бъде озаглавен „The Brink“ и ще се базира на книгата на Дж. С. Хътчинс „Personal Effects: Dark Art“. Сценарист ще бъде Стивън Суско от „Гняв“, който ще комбинира свръхестествените елементи с формата на криминалните драми. Гор Вербински, режисьорът на „Предизвестена смърт“ и „Карибски пирати: На края на света„, пък ще бъде изпълнителен продуцент за сериала, подпомаган от Джонатан Краус.

„The Brink“ се описва като микс от „Досиетата Х„, „От местопрестъплението“ и „Хаус“. В реализацията му ще се експериментира и с някои слабо използвани досега възможности, които днешните технологии предлагат. Публиката ще може да влияе на сюжета по интернет. В центъра на историята е Зак Тейлър, който разследва сериен убиец. Мъжът твърди, че е предвиждал смъртта на жертвите, но не я е причинявал.

Междувременно, Вербински работи и по реализацията на друга свръхестествена драма, наречена „Magical Law“. Ако види бял свят, сериалът ще следва екип от полицаи и адвокати, които се занимават със свръхестествени престъпления.

Изображение с име: Dean Koontz - Twilight EyesВтората книга, която Старз ще адаптира за малкия екран е романа на Дийн Кунц от 1985 „Twilight Eyes“. Това, според феновете на писателя у нас, е един от малкото му качествени романи, който още не е издаден на български език.

Главният герой на книгата е Слим МакКензи, медиум, който използва силите си, за да лови и изобличава Гоблини. Гоблините в случая са същества, които имитират хората и се сливат в обществото, но нямат добри намерения към хората. Събитията в книгата се случват преди 80-те години, но сериалът ще се развива в нашето съвремие.

За адаптацията ще работи Роб Лий, бившият агент на Кунц. Усилията му ще облекчава сценаристът Стивън Толкин, който вече има опит с Кунц – адаптирал е две негови книги през 90-те. Това ще бъде първият филмиран роман на Кунц от повече от десетилетие. Друга негова книга, която в момента се пренася на екран, е „Странният Томас“, а в героите ще се превъплътят Тим Робинс, Уилям Дефо и Антон Йелчин.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата