Final Destination 5

Последен изход!

Предишните 4 също бяха последни, но ето, че винаги има още един.

Не може да не сте гледали или чували за филмите от поредицата „Последен изход“. Първият беше доста стряскащ, защото идеята беше сравнително нова и смущаваща. Вторият беше добро продължение заради зрелищната катастрофа на магистралата. Третият и четвъртият изтъркаха идеята и не бяха нищо особено, но за сметка на това събраха най-много приходи. И така, Холивуд реши, че е време за петия!

http://www.youtube.com/watch?v=BqmtIlSMKBw

Нищо ново – няколко лумпена оцеляват след голяма катастрофа и смъртта започва да си ги прибира един по един. В този случай катастрофата е късането и пропадането на въжен мост, при което умират почти всички на него. Несправедливо оцелелите няма да се радват на щастието си дълго, защото смъртта ги дебне на всеки ъгъл. Трейлърът твърди, че правилата за този филм ще се променят, но на мен нещо не ми се вярва. Все пак известна похвала заслужават сценаристите за измислянето на отвратителните (но пък креативни) начини, по които героите в този филм умират (доколкото виждам, всичките ги има в трейлъра – ето защо и не виждам смисъл да гледам филма). Единият е Ерик Хайсерър, чиято скромна кариера включва „Кошмари на Елм Стрийт“, ама римейка, и „Нещото“, което не са му позволили да бъде римейк на култовия хит от 1982, за да не развалят впечатлението от него, но благосклонно са му отпуснали правото да направи филм-предистория за същия. Другият е Джефри Редик, който вдъхновява с упоритостта си – сценарист е на всичките 5 филма досега, плюс един-два други.

Изображение с име: Final Destination 5Рeжисьор на новата добавка към поредицата е Стивън Куейл, чиято автобиография на пръв поглед блести с работата му по „Аватар“, „Титаник“, „Терминатор 2: Денят на страшния съд“, но в последствие се разбира, че неговата роля в тези филми е била доста нищожна, като „Последен изход 5“ е първата му режисура на наистина голям филм. Белязаните за отвратителна смърт ще бъдат изиграни от Николас Д`Агусто („Герои“), Ема Бел („Живите мъртви“) и други, а зловещият негър Тони Тод („Чък“, „24“, „Брадвата 2“) ще им дава акъл и ще им гледа сеира отстрани, както правеше и в някои от предишните филми.

Филмът излиза на 12 август в САЩ и Канада, а в Европа започва да се разпространява от края на август, тоест ние можем да го очакваме, евентуално, септември.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата