1 коментар
The Sarah Jane Adventures

„Приключенията на Сара Джейн“ приключват

Кончината на Елизабет Слейдън означава и край на хитовия за CBBC сериал.

Изображение с име: Elisabeth SladenГарет Робъртс, един от сценаристите на „Приключенията на Сара Джейн“ обяви официално, че сериалът няма да продължи. Изказването беше направено в отговор на клюка, че сценаристите ще измислят начин да впишат смъртта на актрисата Елизабет Слейдън, на която се крепеше сериала, в сюжета и ще го продължат без нея. Робъртс категорично отхвърли слуховете. „Приключенията на Сара Джейн“ няма как да продължат без Сара Джейн. Противното би било не само неуважително към Елизабет Слейдън, но и безсмислено, тъй като именно тя беше основната причина сериалът да бъде толкова успешен.

Преди кончината си, Елизабет Слейдън е била на линия за заснемането на 6 епизода, един от които е написан именно от Гарет Робъртс. Все още не е известно дали изобщо BBC ще излъчи последните приключения на Сара Джейн.

„Приключенията на Сара Джейн“ е разклонение на световно известния великобритански хит „Доктор кой„. Спин-офът беше създаден в отговор на огромната популярност на Елизабет Слейдън като бивша придружителка на Доктора, възродена след гостуването й през 2006 рамо до рамо с Дейвид Тенант и Били Пайпър. „Приключенията“ бяха създадени през 2007 и бързо се наложиха като фаворит по CBBC, привличайки рекордни за телевизията рейтинги.

Кончината на Елизабет Слейдън беше уважена и от „Доктор кой“, чийто първи епизод беше посветен на паметта й.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата