5 коментара
Grimm

Мрачните братя Грим със сериал

Приказките на братя Грим вдъхновяват свръхестествен полицейски сериал, който ще излезе есента.

Изображение с име: GrimmАмериканската телевизия NBC ще прави хибрид между криминалните драми тип „От местопрестъплението“ и приказките на братя Грим. На пръв поглед нещата са несъвместими, но всъщност може и да излезе нещо добро от цялата работа.

Сюжетът: Детектив Ник Бъркхард (в ролята: Дейвид Гинтоли) започва работа в полицейското управление на Портланд като разследващ убийства. Скоро след като получава първия си случай, започва да вижда неща, които не може да обясни. Например красива мацка, която изведнъж се превръща в грозна вещица или обикновено момче – в злобен трол. Точно навреме Ник е посетен от последния му жив роднина, който му разказва истината за виденията му – детективът е потомък на елитна група ловци, известна като „Грим“. Към същата са принадлежали и небезизвестните братя Грим, които просто са разказали реални събития в приказките си. Целта на семейството му е да пази света ни от свръхестествените същества. Ник приема своята отговорност и използва способностите си, за да разрешава заплетените престъпления, но трябва да се крие от партньора си, който знае, че нещо в него се е променило, но не знае какво точно. Докато изпълнява задълженията си, Ник се запознава с Монро – загадъчен човек, който му помага с по-трудните случаи, а в последствие се оказва „големия лош вълк“ (вероятно същия, който е изял бабата на Червената шапчица преди толкова много години…)

Свръхестествената драма ще се излъчва от тази есен всеки петък от 10 вечерта в Америка, което е в ранната съботна утрин наше време. Приказките на братя Грим ще оживеят в доста по-кървав вид благодарение на сценаристите-продуценти Дейвид Грийнуолт и Джим Коуф („Бъфи: убийцата на вампири“ и „Ейнджъл“), а в техните герои ще се превъплътят Дейвид Гинтоли, Сайлъс Уиър Мичъл, Ръсел Хорнсбай, Саша Ройз, Битси Тълок и Реджи Лий. В убийца ще се превъплъти за поне един епизод и Клеър Кофи, жената, която представи тазгодишните награди Сатурн. В интервю, Кофи споделя малко за бъдещото си участие в сериала:

Изображение с име: Клеър КофиМного съм развълнувана за „Грим“! Това е полицейски сериал в свят, в който героите на братя Грим са реални. Техен потомък става детектив, който вижда истинската същност на ужасните свръхестествени същества около нас. Братя Грим не са били писатели, а профайлъри. Сериалът е много интересен поглед върху доброто и злото, а тонът е много тъмен, дори страшен.

Аз играя убийца от този подземен свят на зли същества. През деня съм добре облечена адвокатка, а през нощта съм безмилостна вещица. Накратко: работа мечта. Развълнувана съм да играя лошата, това е приятно разнообразие от досегашните ми роли на добро момиче. Рядко ми се удава да играя този тип безжалостни, зли герои. Като актьор, искам да се превъплъщавам в герои, които са много далеч от мен. Смятам се за добър човек, така че ще ми бъде интересно. Също така обожавам фентъзито и научната фантастика, така че съм много развълнувана да участвам в такъв сериал, а не само да гледам по телевизията.

Изображение с име: Братя ГримВдъхновението зад сериала е издадено още през 1812 година. Самият проект също е подготвян дълго време. Изпълнителните продуценти Шон Хейъс и Тод Милинър са обмисляли идеята за сериал, базиран на приказките на Братя Грим цели 7 години. За пилотния си сезон получават поръчка от 12 епизода с опция за продължаване с още 9, ако рейтингите задоволят програмните директори на NBC.

Интересно е, че сериалът се появява в момент, когато по конкурентната ABC подготвят „Имало едно време“, също базиран на приказки. Продуцентите отричат двата сериала да имат нещо общо. „Според опита ми досега, когато нещо е просто в духа на времето, на всеки му хрумва подобна идея. Мислиш си, че си единствен, а изведнъж около теб са се пръкнали 50 подобни неща. Необяснимо е“, коментира Хейъс.

Все пак двата сериала не са чак толкова близки – „Грим“ е като полицейски сериал, а „Имало едно време“ залага повече на мистерията и драмата.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата