Jeff Conaway

Почина Джеф Конауей

Звездата от „Вавилон 5“ и „Брилянтин“ е имал проблеми с наркотиците.

Изображение с име: Jeff Conaway
Джеф в ролята на Зак Алън от "Babylon 5"

На 27 май е починал Джеф Конауей, американският актьор зад шефа на охраната на „Вавилон 5“ Зак Алън.

60-годишният Конауей е изпаднал в кома на 11 май поради утежняване на пневмонията, от която е страдал. Поради известните му проблеми с наркотиците, първоначалните предположения са били, че състоянието на актьора се е променило така драстично заради свръхдоза. Лекарите му обаче опровергали слуховете.

Актьорът ще бъде помнен заради ролите си в сериали като „Такси“ и „Вавилон 5“, както и във филма „Брилянтин“. Неговата кариера е започнала на 21 години, когато заедно с Робърт Де Ниро е участвал в „Jennifer On My Mind“. Следват появявания в „Щастливи дни“, „Мери Тайлър Мур“ и „Барнаби Джоунс“, но големият му пробив идва през 1978 с „Брилянтин“. Там той играе заедно с Джон Траволта и Оливия Нютън-Джон. Покрай Оливия се запознава и със сестра й, Рона Нютън-Джон, от която има син.

След „Брилянтин“ играе в „Такси“ и „Вавилон 5“, където е последната му по-известна роля. Всъщност, той се е включил в състава на сериала съвсем инцидентно. Конауей толкова е харесвал сериала, че е посетил студиото като фен. Там той се запознал с продуцентите и получил малка роля. Работата тръгнала добре и накрая героят на Джеф, Зак Алън, се оказал сред главните герои. Сериалът е всепризната класика, включително и от нашето списание, а също така е дал на света и една от най-сексапилните БАШ извънземни мацки.

Фил Брок, мениджърът на Джеф, все пак признава, че в смъртта вероятно са замесени и наркотици, най-малкото заради това, че те са съсипали имунната му система. „Той беше чудесен човек, много мила и великолепна душа“, казва Брок.

Дани Де Вито, който е работил заедно с Конауей в „Такси“ също си спомня за колегата си с добро: „Добър човек. Мисля си за него и дните в „Такси“ с носталгия. Най-накрая намери мир.“

Джон Траволта е изпратил цветя на семейството му, а в съболезнованията си е казал, че Джеф е бил „чудесен и благороден човек“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата