Антон Йелчин, Колин Фаръл и Дейвид Тенант ще ни доставят нощ на ужасите в края на лятото.

Fright Night може да изглежда като поредния римейк на приличен филм от 80-те, но екипът, зает с продукцията му дава сериозни основания да очакваме нещо повече.

Какво ще направите, ако най-добрият ви приятел ви предупреждава, че новият ви съсед е вампир, който е виновен за наскорошните убийства в квартала? Тийнейджърът Чарли Брюстър (Антон Йелчин) първо се уверява лично в истинноста на твърдението, след което се обръща към фокусника Питър Винсънт (наскоро станалият баща Дейвид Тенант) за помощ в прогонването на вампира (Колин Фаръл) от квартала. Истинският ужас започва, когато вампирът разбере за намеренията му и подгони близките на Чарли. Това ще бъде показано в новия филм – „Нощта на ужасите (Fright Night)“.

Изглежда Fright Night няма да бъде плосък ужас, а ще има и комедийни елементи. Същевременно плашещите моменти ще бъдат добре направени, вместо да внасят допълнителен смях с долнопробност, както често се случва при филмите на ужасите.

Дейвид Тенант вдига залозите за "Нощта на ужасите".

Доколко ролята на Дейвид Тенант е важна за филма, при положение, че дори не го показват в първия официален трейлър (въпреки че си има свои плакат към филма – виж вдясно), не можем да кажем, но самият факт, че десетият Доктор участва в такъв филм е достатъчна причина да му се обърне внимание. Антон Йелчин („Терминатор: Спасение“, „Отвлечени“, „Стар Трек“) и Колин Фаръл („Александър“, „Деърдевил“) също не са треторазрядни актьори, принудени да приемат всяка роля от немотия.

Сценарист на „Нощта на ужасите“ е Марти Ноксън, жената зад някои от най-добрите епизоди на „Пойнт Плезънт“, „Бъфи: Убийцата на вампири“ и „Ейнджъл“, както и зад телевизионната адаптация на „Аз съм номер 4“. Музиката за филма ще бъде осигурена от често използвания напоследък Рамин Джавади, който тази година се отчете в телевизията със саундтрака на „Игра на тронове“. Компанията, която ще се занимава с продукцията е DreamWorks. Единствено режисьорът Крег Гилеспи е с по-скромна автобиография.

„Нощта на ужасите“ излиза в САЩ на 19 Август, а около тази дата ще види премиера и в някои европейски страни. В други, Fright Night ще се показва в киносалоните от края на Септември. Не се знае към коя група спада България.

Колкото до Дейвид Тенант, вторият трейлър поправя грешката на първия и отпуска повече кадри с негово участие. Тенант казва, че за да се справи Чарли с вампира, ще му трябва армия. Но ние знаем, че всичко, от което се нуждае, е един добър Доктор.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Да, ама Бургас ми е твърде далечко, а и няма логика да го дават там, но не и във Варна… Надявам се, че има някаква грешка в сайта им…

Мира

В Бургас го дават 🙂

Нед Ласков
Nedelcho_Laskov

Защо така, в сайта на Арена, не пише да дават филма във Варна?!? Някой ходил ли е или знае ли нещо по въпроса, щото май нещо ще им се случи…

Нед Ласков

WOW Дейвит Тенант – няма как да го пропуснем!!! Само ще помоля, когато се разбере дата на премиера в България, да напишете!!!