2 коментара
Day of the Triffids

Трифидите отиват на кино

Сам Райми ще оглави проект за ново филмиране на „Денят на трифидите“.

Изображение с име: Денят на трифидитеMandate Pictures спечели на търг правата за филмиране на романа на Джон Уиндъм „Денят на трифидите“. В търга са участвали и Warner Bros, но тази сравнително неизвестна компания ги е надцакала с предложение за седем-цифрена сума, размер, който е рекорден за стандартите й.

За режисьор се гласи Сам Райми, който далеч не е новак в жанра. Човекът е бил изпълнителен продуцент на редица сериали („Мечът на истината“, „Спартак: Кръв и пясък“, „Зина: Принцесата-войн“, „Херкулес“, „Клеопатра 2525“), сценарист на много филми като „Завлечи ме в ада“, „Злите мъртви“, „Човека-паяк 3“, режисьор на всички филми за „Човека-паяк“, „Завлечи ме в ада“ и др., както и още много, много неща. Причината ветеранът да иска да се заеме с продукцията, е че оригиналният филм му е любим. Ще продуцират Ghost House и Angry Films.

Романът на Джон Уиндъм Day of the Triffids е написан през 1951 година. По него има филм (1962), радио-пиеса (1957), сериал (1981) и минисериал (2009).

В историята човечеството е постигнало известен прогрес с генното инженерство и е създало трифидите – растения, способни да се движат и да убиват хора, но изключително ценни заради маслото, което произвеждат. Една вечер на Земята се наблюдава метеоритен дъжд. Явлението е толкова красиво, че почти всички гледат. Но в един момент то става толкова ярко, че 99% от населението на планетата ни ослепява. В хаоса, настъпил след събитието, трифидите успяват да се освободят и да нападнат човечеството.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата