Battleship – филм по настолна игра

Явно в Холивуд вече наистина нямат никакви идеи, защото превръщат във фантастичен екшън една стратегическа игра от 1931 година.

Как ви звучи филм, направен по настолна игра?

Нека първо да започнем с няколко думи за „Battleship“ или както е позната по нашите ширини – „Бойни кораби“, „Морски шах“ (но не онзи с хиксчетата и кръгчетата в 9-те квадратчета) или просто „Корабчета“. Играта се играе от двама играчи. Дъската се състои от 10х10 квадратчета. В началото разполагате с 5 различни кораба – всеки с различна големина, които трябва да наредите по дъската. После започвате да стреляте по квадратчетата на противника с надеждата в избраното от вас квадратче по време на реда ви, да се крие негов кораб. Печели този, който пръв потопи корабите на другия играч. Колкото и да разглеждам правилата на играта и да чета тактики за печелене, честно да си кажа, не намирам нещо, което да ми подскаже как от тази проста игра може да се получи филм. Още по-трудно ми е да осъзная как от това нещо може да се получи фантастичен филм. Много хора, както и самият Джеймс Камерън, явно са на същото мнение. Именитият режисьор споделя следното в интервю:

Има криза с историите. Сега искат да направят играта „Бойни кораби“ на филм. Това си е чисто отчаяние. Всеки в Холивуд знае колко е важно филмът да е марка преди да се завърти в кината. Ако го свържеш с марка, например като „Хари Потър“ и „Човекът Паяк“, значи си светлинни години напред. И там е проблемът. За нещастие тези поредици стават все по-абсурдни. „Бойни кораби“. Това деградира киното.

Риана ще раздава правосъдие с големите си оръжия

Господин Камерън може да плюе липсата на идеи в киното и филмовите поредици, но това не му пречи да направи Аватар 2 и 3, а може би и още няколко номера след това.

После обаче почнаха да излизат някои детайли за продукцията и започнах да очаквам заглавието с интерес. Все пак нещо, за което имаш изключително малки очаквания, може само да те изнената приятно. Филмът „Battleship“ е режисиран от Питър Бърг, чийто дебют във фантастиката беше с пилотния епизод на сериала „Virtuality“, който за мое съжаление не беше продължен в пълен сезон. Сред актьорските имена се отличават тези на Лиам Нийсън, Тайлър Кич („Джон Картър“), Риана, Александър Скасгард („Истинска Кръв“) и др. Бюджетът също е доста впечатляващ – 200 милиона долара.

Официалното резюме на филма:

Ерик в униформа - мечтата на Суки и на милионите му фенки (че и фенове) по света

История за международен морски флот, водещ динамична и интензивна битка срещу извънземна раса, наречена „Регентите“. Извънземните идват на планетата Земя с мисия да построят източник на енергия в океана. По време на посещението си обаче те се сблъскват с флота на хората. Филмът показва гледните точки и на двете страни – както на човечеството, така и на Регентите.

Наскоро в интернет се появи и трейлър за филма, който показва доста добри ефекти:

http://www.youtube.com/watch?v=qDMXkPfxjOc

Честно казано филмът страшно много прилича на Battle: Los Angeles, само че този път са ни показали битката в океаните а не по сушата. Но не можем да очакваме особена оригиналност в историята, предвид че основното вдъхновение е настолна игра.

Battleship или по-скоро Battleship: Los Angeles излиза по кината на 18 Март 2012.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |