2 коментара
Rise of the Planet of the Apes

Планетата на мамуните наистина е във възход

„Възходът на планетата на маймуните“ бележи неочаквано голям успех в бокс-офиса, поради което вече се замислят втора и трета част.

Изображение с име: Rise of the Planet of the ApesПубликата очевидно е харесала „Възходът на планетата на маймуните“, тъй като благодарение на нея филмът е едва петият за годината, който държи челното място в класацията по събрани приходи в две поредни седмици. От другите четири две са отново представители на нашите жанрове – „Тор“ и „Трансформърс: Тъмната страна на луната“. Нито един от тях обаче не е останал номер 1 и в третата седмица, като не се очаква Rise of the planet of the Apes да подобри рекорда. Въпреки това филмът с горилите може да се похвали с победа над другите два блокбъстъра „Каубои и извънземни“ и „Смърфовете“.

Така бюджетът на филма вече е покрит – при приблизителна цена от 93 милиона долара общият приход от прожекции в световен мащаб се изчислява на 179.2 милиона долара. И то само за първите две седмици от излизането.

Една от причините за успеха на филма може би е всеотдайността на актьорите. За това свидетелства изказването на британския актьор Анди Съркис, че му е било трудно да излезе от ролята на маймуна дълго след края на снимките. Неговата физиономия всъщност е дигитално преработена, за да може гримасите да се пренесат върху шимпанзето Цезар.

Добрите новини се очаква да донесат поръчка за две продължения. Все още няма инвеститор за тях, но такъв вероятно няма да е трудно да се намери. Оказва се, че сценаристите Аманда Силвър и Рик Джафа са планирали трилогия от самото начало, но са чакали да видят представянето на първата част, преди да го обявяват официално.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата