Джеймс Камерън ще върне Сигорни Уивър в „Аватар 2“

Джеймс Камерън дава интервю пред чуждестранен сайт, където отпуска малко информация за следващите си филми и за настоящите си занимания.

Преди известно време Джеймс Камерън обяви, че ще направи още два филма „Аватар“. 2 и 3 ще излязат около Коледите на 2014 и 2015. Всъщност, като имаме предвид за колко много време става дума, тези дати не само не са сигурни, но и стоят като най-ранните възможни. Но от това обявление досега не са отпускани никакви официални подробности какво можем да очакваме. Тишината беше нарушена преди 2 дни, когато Popular Mechanics присъди награда за прогрес в кинотехнологиите на Джеймс Камерън. Статуетката му беше връчена от Сигорни Уивър на официална церемония, а Vulture успя да вземе интервю от известния режисьор.

Най-интересната част от интервюто се отнася до слуховете, че Сигорни Уивър ще се завърне в следващите филми, въпреки че персонажът й умря в първия. „Много неща се случват на тази планета преди нейната героиня да срещне Джейк. Тя прекарва на Пандора 15 години преди събитията в първия филм. Може да я върна чрез спомени. Но има и друго – в научната фантастика никога не си мъртъв, освен ако ДНК-то ти не е заличено от Вселената. А да не забравяме и пътуването във времето като възможност.“ Очевидно Камерън не отрича слуховете, а самата Сигорни Уивър вече се е изпуснала, че е говорила с режисьора и знае какво ще стане в следващите два филма, така че появата й изглежда сигурна.

Камерън казва още, че в следващите няколко години ще се посвети изцяло на „Аватар 2“ и „Аватар 3“. Двата филма ще са още по-скъпи от първия и ще продължат да иновират с нови технологии в трийзмерното кино.

Дисниленд пък са наели Камерън, за да им помогне в изграждането на секция „Пандора“ в увеселителния парк. „Имат големи планове за нея – няколко различни атракциона, обединени от общата тема на Пандора. Моята работа е да направя така, че проектът да не противоречи на културата и ценностите на На`Ви, на нещата, които виждаме и предстои да видим в новите филми.“

Излиза, че всички оцелели герои от първия филм, ще присъстват и във втория, а като бонус получаваме и завръщането на Сигорни Уивър. Колкото до Аватар-ленд като увеселителен парк – е на това искам да отида!

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
5 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Мира

Аватар си беше глупав филм от всякъде, единственото, за което го признавам е страхотното 3д. Следващите филми очаквам да са още по-големи простотии.

Кал
Kal

А как само го нахранихме във „ФантАstika 2009″, тоя първи „Аватар“… 😀

Но се надявам следващият да задълбае върху по-„индианската“ страна. Може и нещо интересно да роди тогава.

Петя Ивайлова
petia84

да, историята не беше нищо особено – толкова силно напомня за Покахонтас, че на моменти ми се случваше дори да забравя, че действието се развива на друга планета и героите са извънземни :)). но със сигурност ще гледам продълженията, макар да няма никакъв шанс това да се превърне в любимата ми фантастична поредица.

Петър Атанасов

Сигорни Уивър беше една от двете причини да гледам Аватар. Втората беше, че не може да поддържам сайт за научна фантастика и да не съм гледал най-известните филми. Но в крайна сметка не останах очарован. Дано след като е привлякъл вниманието на публиката с по-тривиалния сюжет, Камерън да си позволи нещо по-интересно откъм история за следващите части.

Kris Tiana Tosheva

Ех, ако вторият Аватар е за тези 15 години, в които Сигорни Уивър е живяла там, ще е супер интересно според мен! Но май няма да е… Аз по принцип си обичам happy end-овете, така че връщането на Уивър няма да ме разочарова изобщо. ^_^ Хмм, Аватар-ленд ще е невероятно, стига да се придържат към „проектът да не противоречи на културата и ценностите на На`Ви“. Което ще е трудно, според мен. Но да се надяваме, че ще стане. :))