creed

Филм по Assassin’s Creed

Култовата поредица се пренася на голям екран.

Изображение с име: AC-B-posterПрез Август по време на гейм конференцията Геймском в Кьолн, от гейм компанията Убисофт се заканиха да филмират три от най-популярните си поредици – „Assassin’s Creed“, „Tom Clancy’s Splinter Cell“ и „Tom Clancy’s Ghost Recon“ и ето, че не си губят времето.

Сони и Убисофт са сключили сделка да адаптират за голям екран „Assassin’s Creed“.

Според източници двете страни все още доуточняват детайлите, след като Сони са спечелили на търг отпреди няколко месеца правата за филма. Имало е голям интерес към историческата фантастика, като едно от загубилите студия е Унивърсал.

Първият „Assassin’s Creed“ излиза през 2007 година, като разказва историята на Дезмънд Майлс, който е заловен от тайна организация. Чрез машина, наречена Анимъс, Дезмънд преживява наново спомените на предците си, които биват извличани от генетичния му код с цел събиране на древни артефакти. Те биха помогнали на Асасините във вековната им война с Темплиерите и другите тайни общества. Дезмънд се прехвърля по времето на Ренесанса и Кръстоностните походи. Четвъртата част от поредицата „Assassin’s Creed: Revelations“ ще излезе на 15 Ноември и ще се развива през 16 век в Константинопол.

От Убисофт искат да имат повече креативен контрол върху адаптацията, а не да продадат правата и да оставят Сони да правят каквото си искат. Те са споделили, че виждат филмикрането на големите си филмови заглавия като възможност да създадат по-големи имена, да стигнат до повече консуматори и по този начин да създадат повече купувачи на новите си заглавия. Един от първите им подобни проекти е анимиран сериал по играта „Raving Rabbids“.

Изображение с име: 16811-172965-brotherhoodheader

Интересно е, че през 2009 Убисофт пускат 3 кратки филма със заглавие „Assassin’s Creed: Lineage“,чиято цел е да промотират игрите и да се види какъв ще е резултатът от филмов проект, изпълнен изцяло и само от гейм компанията.“Assassin’s Creed: Lineage“ може да гледате в интернет тук.

Изображение с име: Desmond-Assassins-Creed-Brotherhood-New-Look

Сони явно много насериозно приемат възможността за филмиране на игри, след като вече са взели правата за „Uncharted: Drake’s Fortune“ и „InFamous“.

Но не всичко е толкова розово. Преди няколко години Дисни адаптираха друго хитово заглавие на Убисофт „Prince of Persia: The Sands of Time“ и, въпреки участието на Джери Брукхаймър, филмът и приходите от него бяха меко казано отчайващи.

Много от филмите по игри завършват като повърхностни историйки, които трудно могат да бъдат изгледани до край. „Assassin’s Creed“ има чудесна история и геймплей и силно се надявам, че най-накрая ще видим един наистина добър филм по игра, който да се хареса както на феновете, така и на широката публика.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата