The Walking Dead

Мъртвите ще са живи и догодина

The Walking Dead е подновен за трети сезон след феноменалния рейтингов успех на сериите, които се излъчиха от втори сезон досега.

Изображение с име: walking-dead-amc-tv-show„Живите мъртви“ изненада дори собствените си създатели тази година. Сериалът пожъна успех още с премиерата си миналата есен, но втори сезон остави старите постижения буквално да му дишат праха. Рейтингите на епизод 2.1 поставиха рекорд за най-гледана драма по американска кабелна телевизия на всички времена.

Оттук идва и изявлението на президента на AMC Чарли Колиър от вчера, че сериалът ще се завърне за трети сезон. „Радваме се да обявим, че „мъртвите“ ще живеят, тъй като подновяваме The Walking Dead за трети сеозн“, казва той пред медиите. „Благодарни сме за приноса на всички пред и зад камера, които помагат да правим „Живите мъртви“ уникално телевизионно изживяване. И се гордеем, че сериалът проължава да чупи зрителски рекорди по целия свят“.

Малко след излъчването на първия епизод от втори сезон се бяха появили слухове, че сериалът е пострадал от намаление на бюджета, което пък говори за недоверие от страна на телевизията. Но изпълнителният продуцент Гейл Ан Хърд отхвърли твърдението, че намален бюджет им е пречил, и обясни откъде разпространителите на слуховете са се заблудили: „Ако сте гледали премиерата, не мисля, че можете да кажете, че има промяна от първия сезон. Винаги когато започваш нов сериал, особено толкова труден като този, има огромни първоналачни разходи. Миналата година те се разпределиха върху шестте епизода от сезона. Тази година първоначалните разходи са по-малки защото сезонът е втори, а и се разпределят върху 13 епизода. Така те изглеждат по-евтини.

Всъщност, продуцентите на „Живите мъртви“ наистина няма от какво толкова да се оплакват, ако са чули изказването на Стивън Мофат преди време. Сценаристът на „Доктор кой“ спомена, че неговият бюджет е равен на този на The Walking Dead. Със същите пари той успява да прави качествено шоу, което се развива в космоса и изисква много компютърни ефекти, докато в „Живите мъртви“ героите основно тичат през полето.

Отречени са и други слухове, макар и този път пуснати официално от продуцентите, а именно че Стивън Кинг ще напише епизод от сериала. Оказва се, че писателят е твърде зает. „Изготвянето на такъв сценарий е много по-голям ангажимент от това да напишеш един епизод. Трябва да си силно ангажиран с екипа, да можеш да го съобразиш с останалите епизоди, а това не е задача за човек без много свободно време“, обяснява Гейл Ан Хърд. Кинг е трябвало да напише седми епизод, който ще завърши полусезона, но Хърд е спокойна, че епизодът се е получил чудесно и без него. „Седмия ни епизод, след който ще имаме почивка до Февруари, направо ще избие рибата“, обещава тя.

http://www.youtube.com/watch?v=meFs3ToPPP8

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата