wowmop

Обявиха нов експанжън за World of Warcraft

Пандарените се завръщат за нови приключения в света на Warcraft

Изображение с име: Deathwing
Детуинг Унищожителя в евентуално бъдеще, където е унищожил всичкия живот - включително и своя

Десет месеца след излизането на Катаклизма, Blizzard обявиха четвъртия си експанжън за най-популярното и играно ММОРПГ в света, World of Warcraft.

След месец и нещо ще се навършат седем години откакто героите на Ордата и Алианса за пръв път започнаха своето приключение из земите на Азерот. Много неща се случиха с тях оттогава. Изправиха се срещу заплахата на черните дракони Ониксия и Нефариян, децата на Детуинг Унищожителя, прогониха злите духове, обитаващи тролските столици Зул Гуруб и Зул Аман. Сразиха първичните елементи Рагнарос и Ал’Акир, лейтенантите на безскрупулните Стари Богове, а след това и самите тях. Маршируваха победоносно в чуждестранния свят Аутланд, прекършвайки устрема на елфа Илидън Предателя и неговите демонични господари. Изправиха се срещу смъртта в лицето на безсмъртния Крал Лич и надделяха. Устояха на разрушението на безценния си свят и сложиха край на опустошението, причинявано от Детуинг Унищожителя.

С новото продължение Mists of Pandaria, Близард започва нова глава.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Осем години след първата си поява в Warcraft III The Frozen Throne, Пандарените (истинските фенове на WoW трябва да знаят, че това не са Кунг-Фу панди!) отново се появяват на картата на Азерот. Този път обаче, нещата ще бъдат различни. Пандарените ще бъдат първата раса в World of Warcraft, която да се присъедини и към Алианса, и към Ордата. Заедно с тях ще бъде включен и новият игрови клас – монахът. Той ще представлява странна комбинация между танк, лечител и боец, различаващи се от досегашните ни представи. Освен стандарното повишаване на максималното ниво, Близард изглежда смятат да променят изцяло възприятията ни за ПвЕ и ПвП. Дори познатите на най-старите фенове World Bosses отново ще се появят. Новият експанжън ще бъде завръщане към миналото, но с нов, много по-очарователен привкус. Изглежда, Близард най-накрая ще намерят време и за всички малки детайли, на които отдавна бяха хвърлили око, но все не им оставаше време да доизпипат.

Изображение с име: mistsОчертава се и огромно разнообразие в „Мъглите на Пандария“. Тъй като Mists of Pandaria ще бъде първият експанжън досега, в който няма да има главен злодей, Близард намекват, че смятат да продължат стария конфликт между Алианса и Ордата. Е, то какво друго остава, при положение че почти всяко голямо зло вече е победено в предишна част?

Не ще има мир в света на Warcraft!

Потвърдени характеристики на експанжъна :
* Нова раса – Пандарени, с възможност за присъединяване към Алианса или Ордата
* Стартова зона на Пандарените, в която те ще започват от 1-во ниво
* Нова игрова класа – Монах
* Максимум ниво увеличено на 90
* ПвЕ сценарии, подобни на груповите куести от едно време, в които играчите ще бъдат предизвикани да изпълняват какви ли не щуротии, за да ги изцедят до краен предел.
* Бойна система на любимците, развиваща ролята им на съвсем ново ниво.
* Нова талант – система, вдъхваща много живот и разнообразие във вече до болка познатите ни игрови класове.
* Изцяло нов континент – Пандария, с пет нови зони за разкриване с азиатски мотиви.
* Нови подземия и съвсем нов мод.
* 3 нови епични рейда, бойни полета и много други.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата