1 коментар
alien abduction

Syfy ще прави сериал за отвлечени от извънземни

Драмата The Communion Letters се разработва в момента и ще опита да пооправи влошения имидж на кабеларката.

Изображение с име: syfy_logoРазработва се нов фантастичен сериал за Syfy. The Communion Letters е драма, която се върти около хора, отвлечени от извънземни. Главният герой е Том, който търси истината в твърденията на тези, които вярват, че са срещали или са били отвличани от извънземни.

Проектът се оглавява от Джонатан Грюгер, един от създателите на „Кайл ХY“. Дейв Маталон ще бъде сценарист, а Винсънт Нюман – продуцент. Тримата ще се погрижат сериала да стане подходящ за публиката на Syfy и да възстановят част от пострадалия й имижд след спирането на „Старгейт: Вселена“, „Каприка“ и „Еврика“.

Сериалът се базира на – о, изненада! – книга със същото име, написана през 1997 от Уитли и Ан Стрийбър. Самата Уитли е вярвала, че е отвлечена от извънземни през 1985. Случката й се е случила докато е почивала във вилата си близо до Ню Йорк. Пострадалата решила да опише преживяванията си в книга. След като я издала, Стрийбър зпочнала да получава писма от други хора, които също вярвали, че са отвлечени от извънземни. Двете сестри тогава издали нова книга, където описали събитията от писмата, и я нарекли The Communion Letters.

Изображение с име: the communion lettersКнигата не е особено популярна в САЩ (за разлика от, например, вампирските романи, които се филмират и стават хитове и в двете области), но явно съдържа достатъчно материал, за да заинтригува американската телевизия за фантастика. Самата телевизия си печели все повече недоволство от страна на феновете с разширяването на набора си от риалитита и стесняването на асортимента от фантастични сериали. Наскоро оттам обявиха, че спират и някогашния рекордьор на Syfy, сериалът „Еврика“, след сезона му догодина. Това явно е преляло чашата и продуцентите са решили все пак да се застраховат като сложат нов сериал на негово място.

Дали обаче той ще привлече достатъчно зрители? „Хейвън“ също е по книга, но е взел много малко от първоизточника си, а се справя добре. Засега изглежда, че новият сериал ще наподобява „Досиетата Х“, но това също не е лошо – „Алфи“ наподобява „Герои“, но никой не се оплака и дебютантът тази година получи втори сезон. „Експериментът“ разтръби, че е модерен вариант на „Досиетата Х“ още преди да започне, а вече е в четвъртия си сезон. Да не говорим, че в момента такъв сериал реално няма конкуренция – единственият продължаващ сериал с извънземни в САЩ в момента е „Падащи небеса“, като там насоката на сюжета е много по-различна. Този факт сам по себе си означава, че любителите на извънземни мистерии, най-вероятно ще се появят пред екрана в точния момент. И все пак, новият сериал винаги е свързан с риск да се провали още в първия си сезон. Дали не беше по-разумно телевизията да си спести този риск като просто продължи „Еврика“ за още поне един цял сезон, а да мисли за нови сериали, чак когато рейтингите на старите наистина започнат да падат?

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата