1 коментар
Zombieland 2, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Rhett Reese, Paul Wernick

„Зомбиленд“ ще става сериал

Може и да не се направи продължение на „Зомбиленд“ за киното, но пък има възможност франчайза да превземе телевизионния екран.

Изображение с име: zombieland-castПреди време писахме, че може да се направи продължение на кинохита от 2009 „Зомбиленд“. Днес обаче тази възможност не изглежда толкова вероятна, тъй като всички от екипа на филма днес са повече от заети с други проекти.

Това обаче не означава, че Zombieland ще си остане нещо еднократно. Зомбокалипсисът може да се стовари върху малкия екран, поне ако се реализира идеята на Fox и Sony да разработят заедно сериал. Те възнамеряват епизодите да са по половин час, а жанрът да е екшън-комедия. Създателите на филма Рет Рийс и Пол Върник ще участват в разработването на идеята, но заетостта им в момента няма да позволи да бъдат и сценаристи.

Всъщност, тяхната първоначална идея за „Зомбиленд“ преди време е била именно такава – сценарият на филма е бил предвиден за пилотен епизод на телевизионен сериал със зомбита. Поръчката е била от CBS още през 2005, но после се отказали. Syfy също проявили интерес, но нямали достатъчно пари, за да го финансират. В последствие Рийс и Върник преработили сценария, за да стане по-подходящ за кинофилм.

По-конкретни детайли за героите и историята на новия сериал липсват, но е почти сигурно, че никой от актьорите в оригиналния филм няма да се навие да участва в сериала. Те са под въпрос дори за евентуален втори филм – всеки от тях бързо си вдигна рейтинга и си намери други роли. Така остават две възможности – или същите герои ще бъдат играни от други хора, или героите изобщо ще бъдат сменени.

Смелото решение на Fox да се ангажира с такъв сериал отчасти е продиктувано от успеха на „Живите мъртви“. Премиерата на първия им епизод за тази година счупи всички рейтингови рекорди. Но все пак тяхната идея е и доста по-различна – „Зомбиленд“ ще е комедия, а не драма. Да не говорим, че зад себе си има името на успешния филм.

Така или иначе, увеличаването на броя зомби-сериали беше неизбежно след успеха на „Живите мъртви“, а и на зомбитата в киното. Тук поне имаме някаква представа от какъв оригинал ще се тръгне, което ни дава повече надежди, че продуктът ще се окаже качествен.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата