Batman

Батман отива в Аркам Сити

На 25 Ноември излиза новата игра за Батман за PC

Изображение с име: Batman1След 2 забавяния, месеци чакане и немалко проблеми, новата игра с участието на Черния рицар най-накрая е готова за дистрибуция по магазините. На 25 Ноември (идния петък) Batman: Arkham City излиза в България и останалата част от Европа.

Разработчиците са англичаните от Rocksteady, които се възползват от успеха на Batman: Arkham Asylum, за да направят това продължение. Първата част заслужи много похвали сред критиците, като се представи и много успешно във финансово отношение. От втората се очаква същото.

И като сюжет, и като геймплей, „Аркам Сити“ е директно продължение на предшественика си. Куинси Шарп, надзирателят от лудницата Аркам, печели кметските избори в Готъм Сити (гражданите на Готъм никога не са се славели с особена политическа интелигентност). Веднага след това той обявява, че лудницата и затворът Блекгейт не са подходящи места за престъпниците. Ето защо Шарп купува бедните квартали на Готъм, огражда ги с високи стени и заселва там престъпниците. Така част от Готъм Сити се отделя в престъпната територия Аркам Сити (гражданите на Готъм никога не са се славели и с особена политическа ангажираност, що се отнася до спиране на лудите планове на престъпните им кметове). Кой друг да възрази на това, освен Батман? Но дори той няма причина, за да влезе в Аркам Сити и да инспектира живота на затворниците. Когато обаче новият затворник – Двуликия, обявява, че ще убие Жената-котка, Батман най-накрая намира своя официален мотив да влезе в новопостроения град и да види как стоят нещата.

Играта за Батман ще започне с почти всички предмети, с които е разполагал в края на първата игра, като за тази ще се сдобива и с нови. По-голямата част от тях ще могат да се използват и в битка, което разнообразява начините да убиеш противника си. Бойната система ще е същата с някои подобрения – контриране на повече от един удар едновременно, позволяване на поредици от удари върху един противник и др. Детективският режим ще претърпи най-сериозни проблеми – той е по-леко интегриран в интерфейса, като за играчите са предвидени и множество пъзели, по-сложни от простите задачи в миналата игра. Ще се завърне и Гатанката с тайните си, които героят трябва да отгатва, разчитайки на детективските си способности. Ще има и мултиплейър режим, макар че за него все още не се знае почти нищо.

Трейлър на играта можете да видите тук.

Изображение с име: bukva L

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата