Обявиха дата за „Стар Трек 2“

Парамаунт Пикчърс избраха деня за премиерата на новия Star Trek. Обявен е и бонус – филмът ще бъде в 3D.

След дълго мислене, студиото избра 17 май 2013 за премиерата на продължението на филма от 2009. Така между двете части ще има дупка от 4 години. Първоначалната идея беше филмът да излезе на 29 юни 2012, но заетият тогава със „Супер 8“ Джей Джей Ейбрамс скръцна със зъби и заяви, че му е твърде рано.

„Стар трек 2“ (или 12, ако броим и старите) ще е първият в 3D. Решението е на режисьора Джей Джей Ейбрамс, който смята, че сюжетът ще е подходящ за такова показване. Проблемът с филмите, показвани триизмерно, е че напоследък не се справят много добре в бокс-офиса. Дори последният „Хари Потър“ имаше проблем с намиране на публика за 3D, нещо което подсказва, че може би на на тази мода й минава времето.

Въпреки това студиото се надява, че следващият филм за Star Trek ще се справи още по-добре и от първия, който им донесе 386 милиона долара в световен мащаб. Парамаунт се надяват, че ще се получи ситуация, подобна на тази с Батман и Уорнър Брос – „Батман: Началото“ се оказа силно начало, което беше последвано от смазващия успех на „Черния рицар“.

Относно слуховете, че Бенисио дел Торо ще се присъедини към актьорския състав в ролята на злодея, все още няма официална информация. Но Ейбрамс потвърди, че има намерения да го вземе на борда. „В момента преговаряме, даже по-точно дискутираме. Но на мен много ще ми хареса да работя с него. От години ми се ще да се срещнем на снимачната площадка и това е добра възможност“, казва режисьорът. „Рано е да се каже за каква роля говорим, но той е невероятен актьор. Много е способен. Може да изиграе всекиго… освен може би Ухура.“

Роберто Орчи и Алекс Курцман са завършили сценария, като по техните думи вторият филм ще се концентрира върху приятелствата и връзките между героите от кораба Ентърпрайз.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
9 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

това лято изгледах три сезона от „Стар Трек:Следващо поколение“ – хареса ми(бях забравила повечето), въпреки наивността и жалките ефекти, въпреки, че винаги ме е дразнила политиката на ненамеса на Федерацията, и така и не се съгласих с повечето морални поучения.. Изненадващо Уесли въобще не ме подразни – не разбирам какъв е проблемът с него, ролята му не е толкова главна 😀 … Но филмите, доколкото помня (само общо и някои отделни моменти), изглеждаха евтини и с наистина досадни поуки. Този на Ейбръмс е много различен – има потенциал да се получи добра поредица.

Мира
Pepper

И на мен последния филм ми хареса повече от колкото опитите за филм с екипа от Следващито поколение. Само се надявам и втората част да е толкова добра.

Петър Атанасов

То винаги има недоволни 🙂 Но и аз знам, че като цяло филмът се харесва и на фенове и на критици, хареса ми и на мен. А аз лично не мога да гледам нито един от старите сериали или филми, много са ми бавни и твърде явно се опитват да ме поучават, поне ако съдя по филмите и епизодите, които съм хващал. А филмът от 2009 ми направи много добро впечатление, защото си личеше, че хем показва уважение към първоизточника, хем лесно може да спечели нови зрители. Евала, дано и вторият филм да е сполучлив 🙂

Петя Ивайлова
petia84

така ли – аз видях, че има доста негативни коментари по форумите(но то пък за кое ли няма..), но не знам какви са отзивите за предните филми. спомням си ги слабо, и май и на мен не ми харесваха много – особено това, че Дейта умря, но доколкото разбрах, такова е било желанието на Брент Спайнър.

Напротив, феновете харесаха тази версия много повече от последните опити със стария „екипаж“ – „Nemesis“ и „Insurrection“, така че това е от малкото рибуутове, които допаднаха и на критиците, и на почитателите. /за това помага и факта, че Джей Джей Ейбръмс е мега гийк/ Колкото до 3Д-то, ако е направено както трябва, филмът само ще спечели от него, но ако не е… 🙁

Мира
Pepper

Почват да прекаляват с това 3Д. Като са решили да е 3Д, дано поне го направят като хората. От последните 10 филма, които съм гледала на 3Д единствено Хъбъл си заслужаваше.

Петя Ивайлова
petia84

много време докато излезе! първият филм определено ми хареса, въпреки че съм фен и на сериала, а знам че много от феновете се обявиха против него.