6 Million Dollar Man

Струва ли Леонардо ДиКаприо 6 милиарда?

Брайън Сингър продължава да напира за адаптации на идеи от недотам близкото минало.

Изображение с име: 6 million manНапоследък сякаш не смогваме да информираме за всички римейкове, които се готвят в киното. Днес на ред е поредното начинание на Брайън Сингър, който вече си спечели черни точки с готвената от него кино версия на старата „Бойна звезда Галактика“.

Сега творецът се е насочил към друг сериал от 70-те години на миналия век – The Six Million Dollar Man. Все пак Сингър ще внесе известна промяна – пресметнал е инфлацията и е променил проектното заглавие на The Six Billion Dollar Man. Идеята му е главната роля да се изиграе от Леонардо ДиКаприо, въпреки че самият актьор още не е потвърдил или отказал възможността. Ако приеме, то това ще е първата съвместна работа между тях. Засега обаче графикът на актьора е пълен – през следващите няколко години го чакат вече 4 филма, единият от които е с Куентин Тарантино.

В оригиналния сериал се разказва за бивш космонавт с биомеханични импланти, които му дават свръхчовешка сила и способности. „Биомеханичната жена“ е всъщност разклонение на този сериал, но тя не пожъна успех нито с оригинала си, нито с новата си версия.

Самият „Човек за 6 милиона долара“ се основава на книга от 1972 – „Киборг“ на Мартин Кайдин. Сингър планира да използва както сериала, така и оригиналния материал от книгата в изграждането на своята собствена версия.

Разбира се, докато започне да се говори нещо по-конкретно за този филм ще минат много години, тъй като в момента Сингър има достатъчно неща на главата. Ако все пак реши да се захване, ще имаме поне една утеха – Сингър ще вземе предвид оригинала и ще направи филма достатъчно интелигентен, за да се отличи от рояците съвременни супергерои.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата