TheScorpioRaces

Влезте в The Scorpio Races

Новата книга на Маги Стийвотър с договор за филмова адаптация броени дни след излизането си.

Изображение с име: Magi-s-na6ata-korica
Авторката държи българското издание на книгата си "Тръпка"

В последно време тийн ориентираните романи се търсят от филмовите компании като топъл хляб, особено след завършека на „Хари Потър“ и наближаващия край на „Здрач“. От Warner Bros са убедени, че са намерили следващия феномен в лицето на романа „Scorpio Races“ от Маги Стийвотър.

Дейвид Катсенбърг и Сет Грам-Смит ще бъдат продуценти. Самата книга излезе преди броени дни, на 18 Октомври, и разказва за митологични хищни коне, остров, на който се провежда ежегодно съзтезание, млад треньор и първата жена, която участва в състезанието (разбира се двамата се залюбват).

Почти светкавичната сделка на Warner Bros за правата на книгата не е никак изненадваща, тъй като творбите на Маги Стийвотър винаги жънат голям успех. Младата писателка участва в многобройни класации с най-известната си трилогия, като филмовите права за първата книга „Тръпка“ също са закупени от Warner Bros. За нейната адаптация ще работят сценаристът Ник Путси и продуцентите Майкъл Лин и Робърт Шей, които стоят зад трилогията „Властелинът на Пръстените“.

Засега няма допълнителна информация около проекта, но се вижда, че от Warner Bros възлагат големи надежди на книгите на Маги Стийвотър в търсенето си на следващия „Хари Потър“

Анотация на „Скорпионските надпревари“:

Изображение с име: TheScorpioRacesСлучва се в началото на всеки Ноември: Скорпионските Надпревари. Ездачи се опитват да запазят контрол върху водните си коне достатъчно дълго, за да стигнат до финала. Някои ездачи оживяват. Други умират.

На 19 Шон Кендрик е шампион. Той е млад и мълчалив мъж – дори да има някакви страхове, ги пази дъбоко в себе си, така, че никой да не може да ги види.

Пък Конъли е различна. Тя никога не е искала да язди в съзтезанието. Но съдбата не я е пощадила. Тя е първото момиче, което участва в него. Тя не е подготвена по никакъв начин, за това, което ще се случи.

Преди да излезе, книгата се промотираше със следния трейлър:

http://www.youtube.com/watch?v=tojCn2Y41ig

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата