Джон Картър показва повече марсианци

Новите трейлър и плакати показват по-зрелищни кадри от филма в опит да подсилят маркетинговата кампания.

Колкото и добре да изглежда, предстоящият „Джон Картър“ сякаш не буди много интерес у киноманите. Липсата на повече шум около проекта застрашава нескромната инвестиция на Дисни, а премиерната дата 9 март 2012 наближава. Като погледнем сумата на вложените средства – над 250 милиона долара, веднага разбираме притеснението на компанията за това дали ще си ги избие.

Принцесата моли Джон Картър за помощ

Ето защо Дисни започва да ръководи много внимателно маркетинговата си кампания. Имаме нов трейлър с повече чудовища и зелени човечета, имаме и няколко нови промоционални снимки, които наистина доказват, че в този филм са хвърлени много пари и усилия.

За разлика от първия трейлър, по-голямата част от който се развиваше на Земята и беше доста муден като цяло, тук се залага на повече зрелища и специални ефекти. Определено това е по-правилният ход за филм, който има такива в изобилие и определено този трейлър е по-вълнуващият. За съжаление, той пък не представя историята като особено оригинална и в много отношения напомня на „Аватар“. Ясно е също, че чудовищата ще бъдат по-малко страшни, а кървища почти няма да има, защото все пак това е Дисни, чиято публика са предимно малолетните. Но каквито и кусури да има, филмът изглежда доста прилично.

Марсианският вариант на кучето - тумбестото животно ще бъде верен приятел на землянина.

Както вече писахме, историята се базира на идея от 1912 година – „Принцесата от Марс“ на Едгар Бъроуз. Неговата поредица се състои от 11 части, които и до днес са харесвани от читателите. Всъщност, именно тази негова идея е положила основите и е послужила като вдъхновение за много бъдещи хитове – „Дюн“, „Междузвездни войни“, „Аватар“ и т.н. Но дали това няма да изиграе лоша шега на филма, който сега трябва да търси начин да се отличи от изброените?

Филмът разказва за изморен от войни бивш военен капитан, на име Джон Картър (Тейлър Кич). Той се озовава на Марс, където се въвлича в епичен конфликт между обитателите на планетата. Зеленият извънземен Тарс Таркас (Уилям Дефо) и пленителната принцеса Дежа Торис (Лин Колинс) го въвеждат в свят, който е на косъм от унищожението. Картър преоткрива човечността си, когато в ръцете му попада съдбата на марсианската цивилизация.

Явно все пак има някаква вода на Марс

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
petia84

:)) и „Принцът на Персия“ приличаше на филм на Холмарк, особено с тази женица в главната роля. Това (поне на мен) ми изглежда по-интересно от него. А онзи със сините очи много ми напомни за Дюн – има нещо любопитно в това да се гледа филм, който на всяка крачка ще прилича на няколко други филма.

Мира

Мдаа, за пръв път гледах трейлъра преди няколко дни на кино и с нищо не ме грабна, което много рядко мога да кажа за трейлър на фантастика. Прилича ми на филм на холмарк, но са сложили малко зелени човечета за фон.

Много ефекти, малко смисъл, нулева актьорска игра. „Принцът на Персия“ и „ТРОН: Заветът“ бяха качествени провали – с какъв акъл от Дисни решават да финансират поредния патетичен опит за франчайз, който очевидно няма да стигне до никъде?