1 коментар
the cabin in the woods

Официални трейлър и плакат на „Вилата в гората“

Джос Уедън претендира, че знае по-добре от останалите как да трепе глупави младежи в гората.

Не че искам да ви шокирам, но този път новият филм на Джос Уедън „Вилата в гората“ май ще спази обявената си премиерна дата (13 април 2012). На тази мисъл ме навежда фактът, че вече има официални трейлър и плакат за хоръра и, между другото, те не изглеждат никак зле. Първата минута на трейлъра показва стандартното начало на този род филми – „група младежи отиват на купон в гората…“, но сцените след това са доста впечатляващи.

http://www.youtube.com/watch?v=eXfc12BqFkc

Изображение с име: cabin-in-woods-poster
Щракнете, за да видите плаката в пълен размер

Както самите автори Джос Уедън и Дрю Годард казват, филмът цели да обърне клишетата на хорър жанра с главата надолу. Ако се съди по трейлъра обаче, обещаните комедиини елементи ще бъдат засенчени от впечатляващи сцени с ужаси. Което в никакъв случай не е лошо, особено ако и двете са на ниво. Новото е не само това, че героите ще се противопоставят на традиционното за такива филми безумно тъпо поведение, но и примесите с научната фантастика като огромните силови полета и мистериозните бази, откъдето наблюдават горките младежи. Дали Уедън и Годард са успели в стремежа си за оригиналност – няма да разберем, докато не гледаме филма. Но при всички положения трябва да ги поздравим за факта, че реализират своя идея, вместо да вземат готова такава от комикс, книга, стар филм или каквото там им попада на холивудските продуценти днес, за вложеното старание, което според мен си личи, както и за разнообразието от локации за измиране на героите.

В ролите за The Cabin in the Woods са влезли още преди 2-3 години Фран Кранц и Ейми Акър от „Куклена къща“ (Фран Кранц се показва доста често в трейлъра, което вероятно означава, че оцелява до края, докато по-лицеприятната Ейми Акър изобщо не се вижда, което означава, че или ролята й ще е мимолетна, или тя ще е от мистериозните лоши), Крис Хемсуърт от „Тор“, Кристин Конъли („Докато свят светува“), Ана Хътчисън („Давайте, момичета“), Ричард Дженкинс („Два метра под земята“), Брадли Уитфорд („Западното крило“), Джеси Уилямс („Анатомията на Грей“), Джодел Фърланд („Сайлънт Хил“).

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата