2 коментара
the munsters

Запознайте се със семейство Мюнстер

Брайън Фулър ще ви представи свръхестественото семейство в нов стар сериал

Изображение с име: munstersЧували ли сте за семейство Мюнстер? И да не сте – не е страшно. Те нямат нищо общо със семейство Симпсън или Флинстоун, но имат много общо със семейство Адамс. И двете фамилии се отличават с това, че роднините са свръхестествени същества. The Munsters е било комедиен сериал в САЩ през 60-те години на миналия век. Главните герои са били членовете на фамилията Мюнстер – вампири, върколаци и майката на Франкенщайн. Въпреки странния си вид, те са били приемани в обществото и са били сравнително нормално семейство от средната класа. Сериалът е представлявал до голяма степен пародия на популярните тогава сериали, както и на цялото американско общество. Продължил е 2 години без особени рейтингови успехи, но е оставил отпечатък върху тамошната телевизионна култура.

Почти половин век по-късно Брайън Фулър и NBC решават, че в идеята има още хляб и сериалът трябва да се започне наново. Но едновремешният половинчасов ситком днес ще се превърне в едночасова драма. Визията на Фулър е далеч по-тъмна и драматична отколкото при оригинала.

Изображение с име: TheMunstersДядото, патриархът на семейството, вече не наподобява Дракула, а е 600-годишен шейпшифтър. Неговата дъщеря Лили е вампирка в оригинала и изпитва трудности в намирането на мъж за себе си, поради което Дядото й създава един – Хърман. В новата версия тя ще страда от хранително разтройство, по-конкретно, ще обича да похапва от труповете на самоубийци. Хърман и Лили имат дете – малкият Еди, който пък по ирония на съдбата става върколак. По време на излет със съучениците му, той се превръща в кръвожаден звяр и ги напада, което кара фамилията да се премести на нов адрес. Към странното семейство се присъединява и Мерилин – нормално човешко дете, което Дядото е осиновил, защото майка му е била канибалка и е искала да го изяде.

Режисьор на пилотния епизод ще бъде Брайън Сингър, който също има странни мераци за съживяване на стари идеи. Неговата намеса явно води до „зашеметяваща визия“, защото именно с тази фраза рекламират NBC бъдещия си сериал. Може би като допълнение към по-мрачния тон са вкарали повече пари в римейка и сега се целят към по-различна публика от тази на оригинала, също като при „Мрачни сенки“ на Тим Бъртън.

Брайън Фулър има няколко противоречиви телевизионни опита зад гърба си – по-успешните са му Heroes и Star Trek: Voyager. Другите два оцеляха за кратко, но пък си намериха вярна публика – Pushing Daisies и Dead Like Me.

MTV постигна успех с по-мрачната версия на „Вълк-тийнейджър“, въпреки очевидно комедийното заглавие и оригинал. Но да не забравяме и че „Семейство Адамс“ преди няколко години също бяха много популярни, като именно комедията ги направи такива. Изглежда, ако се намери правилният подход, може и наистина да има още хляб в Мюнстерови. Стига да се покаже поне малко оригиналност и мисъл в копирането.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата