being human 4

„Да бъдеш човек“ се обновява почти изцяло

Какво ни очаква в четвърти сезон и защо повечето актьори няма да се завърнат?

Изображение с име: being human annie
Ани става лидерка по неволя на обновената свръхестествена групичка

Създателят на „Да бъдеш човек“ Тоби Уитхаус пусна прес-съобщение относно дългоочакваните нови епизоди на хитовия си сериал. В него той потвърди, че вампирът Мичъл и върколаците Джордж и Нина напускат екипа.

„Не само, че това ще е първият ни сезон без Ейдън, но и Ръсел реши, че тази година ще му е последната при нас. Шинед също прецени, че приключенията й в Being Human са намерили своя край“, обяснява сценаристът. „Така трудностите пред екипа от сценаристи станаха още по-големи. Но когато спряхме да тъжим, осъзнахме, че четвърти сезон е възможност – можем да измислим нови герои, да развием сериала в нова посока, да създадем нови светове и чудовища, да добавим нови пластове към митологията на „Да бъдеш човек“.

Въпреки многото сбогувания с ключови членове на екипа зад сериала, Уитхаус настоява, че всичко е наред и новият сезон няма да отстъпва по нищо на предишните. „С ръка на сърцето казвам, че Деймиън е един от най-вълнуващите и способни актьори от поколението си“, хвали той новото попълнение към актьорския състав – Деймиън Молони е получил главна роля като вампира Хал. Хал е един от Старейшините и свръхестественият му герой притежава много сили. Към края на сезона, героят ще има и романтична връзка, която се очаква да бъде и забавна за зрителите.

Изображение с име: being human tom
Том се подготвя за война с вампирите

„А да не забравяме и Майкъл Соча“, продължава Уитхаус. „Досега неговият герой се появяваше от време на време като второстепенен, но сега заема централно място в историята. Ако ви е харесал в трети сезон, почакайте да го видите в четвърти! Майкъл ще ви разбие сърцата тази година!“ Соча отново ще се превъплъщава във върколака Том, но този път ежеседмично.

От стария състав все пак ще остане Ани (Ленора Кричлоу), чийто дух ще трябва бързо да се пригоди към новите съквартиранти.

Колкото и да е развълнуван сценаристът за промените, със сигурност на голяма част от феновете Ръсел Тоуви, Ейдън Търнър и Шинед Кийнан ще липсват и е много вероятно рейтингите да пострадат сериозно от тяхното напускане.

Всъщност, смъртта на Мичъл в трети сезон е по молба на самия актьор. Целта е Търнър да има време за снимките на „Хобитът“, които все още продължават. Там той ще играе джуджето Кили и дори си пуска брада за ролята. Актьорът е много развълнуван, а Уитхаус никога не е възнамерявал да го задържа. „С такъв талант, на нас ни беше ясно, че няма да остане вечно при нас. Още откакто писах сценариите за втори сезон се подготвях за този момент и знаех, че звезда като Ейдън е при нас само назаем.“

Изображение с име: being human hal
Новият вампир се мъчи да изглежда страшен

Именно напускането на Ейдън е и поводът за Ръсел Тоуви да го последва. „Беше ми толкова тъжно, когато прочетох сценария, в който Джордж уби Мичъл. Стана ми мъчно за Джордж, че загуби най-добрия си приятел, както и за сериала, защото Мичъл беше голяма част от успеха му“, обяснява Тоуви. „Не исках да продължавам без Ейдън, а и винаги съм искал да сляза от екран докато още съм на върха. С напускането на Ейдън, просто моментът ми се стори подходящ. Три е магическо число и е подходящ брой години, в които да участвам в един сериал.“ Все пак Тоуви ще се завърне за няколко кратки сцени, за да завърши историята на героя си.

Това няма да направи обаче върколачката Нина. „Много трудно взех решението да напусна. Прекарах с Being Human три прекрасни години, най-добрите в цялата ми актьорска кариера. Не съм снимала нищо за четвърти сезон, явно Тоби Уитхаус е намерил начин героинята ми да напусне без прощална сцена.“

Още няма информация кога точно сериалът на BBC ще намери мястото си в зимната програма на сериалите, но знаем, че датата наближава, а пилотният за годината епизод ще се казва „В навечерието на войната“. На 16 януари пък продължава американската версия.

Ясно е, че великобританският „Да бъдеш човек“ вече няма да бъде това, което беше, но дали все още ще става за гледане? Вероятно няма да чакаме твърде дълго преди да разберем.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата