8 коментара
books

Гласувайте за любимите си български книги

Подкрепете нашенското в анкетата на „Човешката библиотека“

Изображение с име: 10601030
Любен Дилов е един от най-изявените ни фантасти.

Имате ли си любима българска фантастична книга? Ако да, „Човешката библиотека“ ви приканва да споделите своите предпочитания в тяхната анкета.

Бланката се попълна електронно и може да се свали оттук. В нея са предвидени 20 реда за 20 книги, но вие можете да удостоите с гласа си и по-малко творби. Може и повече, само че ще трябва да си добавите редове самички.

Гласува се като първо попълните своето име, електронна поща и общност (ако имате такава – в случая бихме били поласкани да попълните SciFi.bg, стига да се чувствате част от нас), след което изредите своите любими заглавия (с авторите им) и им дадете оценки от 8 до 10. Приемат се и гласове за книги с оценки 7 и надолу, но това означава, че оценявате книгата като посредствена (или по-зле) и няма да й помогнете особено в общата класация.

Срокът за изпращане на попълнената бланка е 30 януари, а адресът е poslednorog -a- gmail.com.

Включените до момента заглавия са над 200. Сред номинациите са както много стари книги като „Ян Бибиян“ на Елин Пелин (1933) или „Синята хризантема“ на Светослав Минков (1922), така и нови издания като „Завладей българите“ на Адриан Лазаровски и „Възкръсването на Крали Марко“ на Николай Светлев, все от миналата година. Можете дори да гласувате за предстоящи заглавия като „Ортодокс“ на Григор Гачев, както и за антологии като алманасите „ФантАstika“ или сборници с фантастични разкази. Избор има, стига да се намери кой да чете 🙂

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата