Гласувайте за любимите си български книги

Подкрепете нашенското в анкетата на „Човешката библиотека“

Любен Дилов е един от най-изявените ни фантасти.

Имате ли си любима българска фантастична книга? Ако да, „Човешката библиотека“ ви приканва да споделите своите предпочитания в тяхната анкета.

Бланката се попълна електронно и може да се свали оттук. В нея са предвидени 20 реда за 20 книги, но вие можете да удостоите с гласа си и по-малко творби. Може и повече, само че ще трябва да си добавите редове самички.

Гласува се като първо попълните своето име, електронна поща и общност (ако имате такава – в случая бихме били поласкани да попълните SciFi.bg, стига да се чувствате част от нас), след което изредите своите любими заглавия (с авторите им) и им дадете оценки от 8 до 10. Приемат се и гласове за книги с оценки 7 и надолу, но това означава, че оценявате книгата като посредствена (или по-зле) и няма да й помогнете особено в общата класация.

Срокът за изпращане на попълнената бланка е 30 януари, а адресът е poslednorog -a- gmail.com.

Включените до момента заглавия са над 200. Сред номинациите са както много стари книги като „Ян Бибиян“ на Елин Пелин (1933) или „Синята хризантема“ на Светослав Минков (1922), така и нови издания като „Завладей българите“ на Адриан Лазаровски и „Възкръсването на Крали Марко“ на Николай Светлев, все от миналата година. Можете дори да гласувате за предстоящи заглавия като „Ортодокс“ на Григор Гачев, както и за антологии като алманасите „ФантАstika“ или сборници с фантастични разкази. Избор има, стига да се намери кой да чете 🙂

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
8 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Кал
Kal

+1 към поясненото от Петър Атанасов.

(А допитването тече ли тече… :D)

Петър Атанасов

Нека не се обиждаме за глупости 🙂

Обърнете внимание на заглавието на анкетата – любими, а не най-велики. Може Павел Вежинов и авторите на книги-игри да се водят от различни класи, но това не пречи книгата-игра да ти е по-любима. Дали защото текстът ти се е сторил по-качествен или по някакви лични причини (примерно носталгично те връща към оня момент в детството, в който тъкмо си я чел на двора, когато Ленчето от 3-ти Б клас те е целунала по бузата), това си е твоя работа, но пак имаш право да си гласуваш за нея, щом ти е любима.

Роланд

Абе червей. Прибирай си се в блога и не си показвай магарията по други сайтове

Нямах предвид теб специално, а изобщо решението да се включват книги-игри в подобна класация. Книгите-игри имат много по-малка литературна стойност, отколкото останалите – неслучайно не участваха в „Малкото голямото четене“ на БНТ. 🙂

Петя Ивайлова
petia84

ами, съжалявам, че трябва да си призная, но единствените български фантастики, които съм чела, и които не са книги-игри, са „Пътуване в Уибробия“, което е нещо като политическа сатира ,и Ян Бибиян, която не ми харесваше много и май е обратното на политическа сатира…
От друга стара, тези книги-игри (които изпратих) наистина ми харесваха (като за книги-игри) и съм си ги чела по няколко пъти.

Малко несериозно е да се гласува за книги-игри. Не че и аз не съм фен на този формат, но да слагаш на една везна т.нар. „Върджийл Дриймънд“ и автор от ранга на Павел Вежинов е леко глупаво.

Петя Ивайлова
petia84

гледам, че моите любими книги-игри вече са в списъка с предложения – значи правилно съм си изпратила анкетата!;)

Кал
Kal

Актуален линк за гласуване:

http://choveshkata.net/blog/?p=2558

„стига да се намери кой да чете“… 😀