1 коментар
krystopyt title

Подбиращата Касия е на „Кръстопът“

Издателство „Кръгозор“ пуска на пазара продължението на „Подборът“ от Али Конди – „Кръстопът“. Във втората част продължава историята на Касия, Кай и Ксандър, които живеят в антиутопичен свят и се борят срещу Обществото и неговите правила.

Изображение с име: korica-KrystopytАко не сте чели „Подборът“ на Али Конди, време е да попълните пропуска, защото издателство „Кръгозор“ вече пуска втората част на започнатата трилогия – „Кръстопът“.

В света, създаден от Али Конди, свободата почти не съществува. Правителството отговаря за всичко в живота на хората – храната, музиката, брачния партньор. На Касия е отредено да се омъжи за своя най-добър приятел Ксандър. Повечето момичета биха се радвали на такъв съпруг, но сърцето на Касия се колебае – може би Кай е мъжът за нея? В началото на трилогията Касия избира своя път, но ето че във втората част дилемата се завръща с пълна сила.

Момичето заминава за Външните провинции, за да открие Кай. Тя знае, че нейният любим е отведен на място, където е обречен на сигурна смърт. Когато успява да стигне до най-далечните краища на Обществото, Касия разбира, че Кай е намерил начин да избяга. Тя отново се впуска след него, като следва знаците, които той е оставил след себе си.

В търсене на бъдеще, което може и да не съществува, и колебаейки се с кого да го сподели, тя открива един нов свят, пълен с бунтовници и неочаквани предателства. Никой не е такъв, за какъвто го е мислила – Ксандър може би държи ключа към Бунта и дори все още и към нейното сърце, а Кай има несподелени тайни. Изборът на този кръстопът е невъзможно труден…

Изображение с име: Ali Kondi
Али Конди

Авторката е бивша преподавателка по английски, майка на три деца. Споделя, че е вложила черти на съпруга си в двата водещи мъжки образа. Книгата се води, разбира се, тийнейджърска, но успехите й в САЩ говорят, че е малко повече от обикновено книжле за ученици. „Подборът“ е номер едно в класацията на New York Times за тийнейджърски книги, а при издаването си „Кръстопът“ влиза веднага на номер две. Независими книжарници определят продължението за водач на класацията им Kids’ Indie Next List за сезон зима 2011-2012. При всички положения, фактът, че авторката поне се е постарала да създаде нов свят с различни правила, вместо да хвърли няколко вампира в обикновено училище, заслужава трудът й да се пробва.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата