Роланд Емерих ще прави телевизионно фентъзи

Роланд Емерих прави сериал за Рая, Ада и президентските избори.

Известният с „Денят на независимостта“, „Годзила (1998)“, „2012“ и още куп апокалиптични филми режисьор и продуцент Роланд Емерих ще разработва пилотен епизод за сериал по ABC. Проектът все още си няма име, но знаем, че става дума за студент по астрофизика, който научава, че съдбата му е свързана с двете кралства на Рая и Ада. На Земята пък като фон на историята ще служат президентските избори в САЩ. Сценарият е дело на самия Емерих и партньора му в отложения проект Singularity Харалд Клозер, с когото ще се заемат и с режисурата. Освен тях двамата, изпълнителни продуценти ще са Марк Гордън и Николас Пепър.

С името на Емерих зад гърба си, одобряването на пилота от програмните директори на телевизията е само въпрос на формалност.

Последно немецът се занимава с въпроса за самоличността на Шекспир в Anonymous, а преди това помогна за реализацията на немскоезичния пост-апокалиптичен Hell (в превод от английски „Ад“, а от немски „Светло/Ярко“). Сред бъдещите възможности пред Емерих са тези, да режисира две продължения на „Денят на независимостта“, както и да се ангажира с кино версия на „Фондацията“ от Айзък Азимов – книгата е определена като една от най-добрите 100 фантастични книги на NPR, както и като една от библиите на фантастиката от нашето списание.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
7 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Scammer

OH GOD NO!!!

Петър Атанасов

От Константин и аз не останах особено очарован 🙂 Виж този сериал може и да има някакъв потенциал и ще ми е интересно да го видя, стига да не са твърде скучни президентите.

Станимир Ставрев

Абе имаше си… то даже е по комикс 🙂

Петя Ивайлова
petia84

нямаше кой знае какъв сюжет – само Киану Рийвс трепеше някакви изроди…

Станимир Ставрев

Е, как бе Петя, Константин не е долнопробен филм 🙂

Петя Ивайлова
petia84

вярно звучи интересно, но повечето филми за ангели, които се сещам в момента изглеждат доста долнопробно (минисериалът „Паднали ангели“, „Констнантин“, „Легион“ и още от този род…), дано този път да е различно.

Мира
Pepper

Звучи интересно само да ги нямаше тез избори. Дано да не е провал като Тера Нова. Името не означава нищо.