7 коментара
heaven and hell

Роланд Емерих ще прави телевизионно фентъзи

Роланд Емерих прави сериал за Рая, Ада и президентските избори.

Изображение с име: roland emmerichИзвестният с „Денят на независимостта“, „Годзила (1998)“, „2012“ и още куп апокалиптични филми режисьор и продуцент Роланд Емерих ще разработва пилотен епизод за сериал по ABC. Проектът все още си няма име, но знаем, че става дума за студент по астрофизика, който научава, че съдбата му е свързана с двете кралства на Рая и Ада. На Земята пък като фон на историята ще служат президентските избори в САЩ. Сценарият е дело на самия Емерих и партньора му в отложения проект Singularity Харалд Клозер, с когото ще се заемат и с режисурата. Освен тях двамата, изпълнителни продуценти ще са Марк Гордън и Николас Пепър.

С името на Емерих зад гърба си, одобряването на пилота от програмните директори на телевизията е само въпрос на формалност.

Последно немецът се занимава с въпроса за самоличността на Шекспир в Anonymous, а преди това помогна за реализацията на немскоезичния пост-апокалиптичен Hell (в превод от английски „Ад“, а от немски „Светло/Ярко“). Сред бъдещите възможности пред Емерих са тези, да режисира две продължения на „Денят на независимостта“, както и да се ангажира с кино версия на „Фондацията“ от Айзък Азимов – книгата е определена като една от най-добрите 100 фантастични книги на NPR, както и като една от библиите на фантастиката от нашето списание.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата