1 коментар
spielberg-proj-2012

Спилбърг говори за бъдещите си фантастични проекти

„Робокалипсис“, „Приключенията на Тинтин 2“, и „Джурасик парк 4“ са само част от филмите, с които продуцентът се е захванал.

Изображение с име: spielberg.stevenСтивън Спилбърг е един от най-заетите продуценти в момента. Не само че миналата година съдейства за излизането на над 11 заглавия, но и си е набелязал още поне 9 предстоящи. Този човек явно не знае що е почивка.

Един от предстоящите му проекти е „Робокалипсис“, по който работата ще започне този септември. Филмът ще е адаптация на едноименния роман от Даниел Уилсън. Спилбърг обаче няма да следва сюжета дословно, а ще комерсиализира идеята за да се получи зрелищен блокбъстър.

Robocalypse ще е филм за глобална война между хора и машини. Действието се развива 15-20 години напред в бъдещето, като това бъдеще ни приближава по-бързо, отколкото си мислехме, че е възможно. Става дума за последствията от развитието на технологиите, които улесняват живота ни, и за това, какво ще стане, ако тези технологии станат по-умни от нас. Не е най-новата тема, правена е много пъти в научната фантастика, но става все по-актуална с всяка следваща година.

Изображение с име: robopocalypseХубаво е, че не се опитва да ни пробута идеята като нещо оригинално – в крайна сметка вече е пълно с филми за роботи, сеещи масово разрушение. Но е прав и че с поумняването на технологиите заплахата те да се обърнат срещу нас расте – питайте Стийв Возняк ако не вярвате. Самият Уилсън, авторът на книгата, е доктор по роботика и в труда си се е концентрирал върху механиката и устройството на изкуствения интелект – ако Спилбърг успее да вкара някои от умните му мисли измежду скъпите специални ефекти на всяващите хаос роботи, вероятно ще се получи доста добър филм.

Друга адаптация на книга, но с много по-светъл тон, ще бъде „Приключенията на Тинтин 2“. Първата част на анимацията се хареса на киноманите (и децата им) и остави вратата отворена за продължения.

Няма да ви казвам кои истории сме избрали с Питър Джаксън, защото двамата се съгласихме още да не разгласяваме тази информация. В момента се пише сценарият за The Adventures of Tintin 2. Ще адаптираме две книги наведнъж, даже две и половина, които ще обединим с „Тайната на еднорога“. Питър ще започне работа по филма тази година, когато приключи снимките по „Хобитът“. Надявам се, разбира се, аз да мога да се завърна на режисьорския стол за третата част по-нататък, защото ми беше много забавно с първата.

За „Джурасик парк 4“ още няма много информация, а явно и самият Спилбърг не е мислил достатъчно по въпроса.

Не искам да говоря за Jurassic Park 4, защото всичко е на твърде ранен етап. Мога само да ви кажа, че ще го продуцирам, но няма да го режисирам.

Следващият досег на телевизионните зрители със звездата ще бъде при премиерата на „Реката“, на който Спилбърг е изпълнителен продуцент. Лятото ще го видим индиректно чрез втория сезон на „Падащи небеса“, а наесен, евентуално, с втори сезон на „Тера нова“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата