wrath of the titans

Титаните се разгневяват във втори сблъсък

На 30 март ще видим новите подвизи на Персей (Сам Уъртингтън), който отново ще се намеси в делата на по-висшите същества.

http://www.youtube.com/watch?v=FConqoC6uFI

Горният трейлър е официалният, пуснат преди доста време, за „Гневът на титаните“ – продължението на „Сблъсъкът на титаните“ от 2010. Виждаме, че основните действащи лица от първия филм се завръщат – Сам Уъртингтън в ролята на Персей, Лиам Нийсън в ролята на Зевс и Ралф Файнс в ролята на Хадес. Отново вдъхновението е от древногръцката митология, като в този филм централен е митът за борбата между титаните и боговете. Според легендите, боговете победили техните бащи титаните и ги заключили в мрачен затвор. В този филм титаните се освобождават и насочват гнева си не само към синовете си, но и към техните най-мили творения – хората. Отново полубогът Персей ще е ключът към оцеляването на вида ни и спасяването на света. Той се впуска на пътешествие в подземния свят, където Зевс е предаден от своя син Арес и брат Хадес.

Вече имаме и телевизионни реклами за продължението на хитовия филм, което, разбира се, също ще е в 3D:

http://www.youtube.com/watch?v=SlypXyAapaw

В новия филм ще видим по-сериозно божествено участие, като в сюжета ще се намесят и Хефест (Бил Най), Посейдон (Дани Хюстън, който беше и в първия филм) и Арес (Едгар Рамирез). Мацката на филма ще е Розамунд Пайк (Doom, Die Another Day, Pride & Prejudice), която ще се превъплъти в Андромеда, дъщерята на кралете, обидили боговете – Сефей и Касиопея. В първата част ролята на Андромеда не беше особено престижна, защото макар тя да движеше сюжета, появяванията й не бяха много чести. Тогава тя беше поверена на по-неопитната Алекса Давалос.

„Сблъсъкът на титаните“ беше масово оплюван от критици и мнозина напуснаха киносалоните разочаровани. Сюжетът беше поредното изнасилване на древна митология и смесването й с елементи от американски комикси. За сметка на това имаше изобилие от добре изпипани зрелища и впечатляващи визуални ефекти. От новия филм се очаква абсолютно същото, въпреки че Сам Уъртингтън използва всяко интервю, за да убеди хората, че актьорската игра и сюжетът в продължението са на много по-високо ниво.

http://www.youtube.com/watch?v=Zlvvaeb8aWE

Ще можем да гледаме филма на кино от 30 март нататък. Ако някой смята, че Warner Bros са дали грешни пари за Wrath of the Titans (а именно 125 милиона долара) и наливането на още би било крайно неразумно, ще остане разочарован – от компанията вече подготвят и трети филм, който евентуално да излезе през 2014.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата