1 коментар
moth diaries

Бисексуални вампирки в „Дневниците на молеца“

Лили Коул в ново свръхестествено амплоа развращава девиците в сиропиталището.

Изображение с име: moth-diaries-posterРейчъл Клайн прави дебюта си като писателка през 2002 година с „Дневниците на молеца“. Действието в романа се развива в девическо училище, където пристигането на мистериозната Ернеса поставя на изпитание приятелството между Люси и Ребека. Втората постепенно се убеждава, че Ернеса е вампир и е обсебила ума на най-добрата й приятелка.

Макар да звучи малко като лесбо-версия на „Здрач“ и повече като лесбо-версия на „Дневниците на вампира“, книгата се харесва и се оказва много по-добра от очакваното. The Moth Diaries остават с отворен финал, позволявайки на читателя сам да реши дали наистина Ернеса е вампир или просто Ребека е с твърде нестабилна психика.

10 години по-късно ще излезе кино адаптацията на провокативния роман, оглавена от режисьорката на „Американски психар“, Мери Харън. Идеята е професионалистката да се възползва от опита си и да постигне същия отворен финал и в този филм. За съжаление, засега изглежда, че тя ще направи точно обратното – Ернеса се промотира като явна вампирка и от отворения финал няма да остане и следа. Режисьорката внася своите психарски елементи, но очевидно разчита повече на лесбо-„Здрач“ атмосферата, за да се котира. Не, че има нещо лошо – така печели хем фенките на тийнейджърите-вампири, хем момчетата, които искат да погледат малко женски ласки.

http://www.youtube.com/watch?v=O6j5EHr_KoQ

Главната роля на вампирката-прелъстителка се изпълнява от Лили Коул, която определено има перфектната визия за целта – хем е красива, хем зловеща и странна. Тази година ще я видим още в „Снежанка и ловеца“, а някои от нас вече я познават като сирената от „Доктор кой“, епизод 6х03. Лабилната Ребека ще се изиграе от Сара Болджър, позната като Кървавата Мери от „Тюдорите“, а бившата й най-добра приятелка Люси – от Сара Гейдън. Сред основните герои има и един мъж, ей така за цвят – учителят по литература, г-н Дейвис, в когото се превъплъщава Скот Спийдман (Майкъл от „Подземен свят“ 1 и 2).

The Moth Diaries вече е минал по няколко фестивала и ревютата не са добри, но това не пречи на лесбо-елемента да привлече зрители в киното, а пък и феновете на вампирите в училище би трябвало да се заинтересуват. Премиерата е на 20 април, като 1 месец по-рано филмът ще бъде достъпен за сваляне от iTunes.

Изображение с име: the moth diaries

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата